Світ

«Вічну молодість» вже випробовують на мишах

19 вересня 2016, 09:17
0
0
Сподобалось?
0

Миші мають майже 98% генів, які притаманні людям. Тож саме на цих гризунах найчастіше випробовують новітні медичні препарати. Зокрема, дослідники з Вашингтонського університету та університету Кейо (Японія) впродовж тривалого часу домішували в їжу лабораторним гризунам унікальні «пігулки від старості» нікотинамідмононуклеотид.

Проблема продовження людського життя не дає спокою вченим. Тож і беруть за все нові розробки. Чергова новинка, запевняють, є революційною. За час дослідів над тваринами науковці відмітили покращення у старих мишей зору та обміну речовин. Якщо побічні ефекти не виникнуть, то згаданий медпрепарат з’явиться на фармацевтичному ринку.

З чого «пігулка» складається? В її основі – органічна молекула, яка міститься у багатьох харчових продуктах, зокрема, у молоці. Новий препарат стимулює вироблення білків так званої «вічної молодості». Чим їх більше у крові, тим менший ризик настання природної смерті. З віком кількість цих білків у людському організмі зменшується. Експеримент показав: якщо «вручну» регулювати їх чисельність, загальний стан здоров’я значно покращується, а у старшому віці знижується ймовірність розвитку серцево-судинних захворювань.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися