Вчені розгадали таємницю успіху шампанського
Світ

Вчені розгадали таємницю успіху шампанського

26 грудня 2016, 11:35
0
0
Сподобалось?
0

Вчені з'ясували, чому саме ігристе вино або шампанське, є незмінним атрибутом свята, інформує gogetnews. Фахівці Національного центру наукових досліджень у Франції виявили, що шампанське роблять таким успішним і улюбленим - його бульбашки.

Вони не тільки піднімають настрій людям своїм виглядом у бокалі, а й надають відчуття "свята" за рахунок винного аромату. Його нотки з елементами СО2 виділяються в процесі ферментації дріжджів. Потрапляючи на поверхню, бульбашки лопаються і насичують повітря ароматом "свята".

Наголошують, що найбільший ефект "свята" досягається під час охолодження шампанського, тому пропонують додати в напій охолоджені ягоди винограду, щоб покращити смак та аромат.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися