У Лондоні відбулася репетиція похорону британської королеви
Світ

У Лондоні відбулася репетиція похорону британської королеви

15 серпня 2018, 15:30
0
1
Сподобалось?
1

У Британії міністри провели таємну репетицію підготовки до 10-денного національного трауру на випадок смерті королеви Єлизавети II. Однак деякі подробиці заходу таки потрапили у пресу.

Відзначається, що подія буде найскорботнішою за останні 70 років, проте підготовка до похоронів не пов'язана з поточним самопочуттям 92-річної Єлизавети II.

Керував репетицією заступник прем'єра Британії Терези Мей Девід Лідінгтон, в ній також брали участь глава МЗС Саджид Джавід, міністр у справах Шотландії Девід Манделл і лідер палати громад Андреа Лідсом. Репетицію присвятили організації дій згідно з кодом D+1, тобто наступного дня після передбачуваної смерті королеви, коли прем'єр офіційно оголосить про це.

На такий безпрецедентний захід пішли задля того, аби зменшити негативні наслідки для країни, які може викликати смерть багаторічної правительки, адже траур – не це найстрашніше, що чекає Британію у разі смерті королеви. Затяжні жалобні процедури обійдуться мільярдами доларів для економіки Великої Британії. Фондові ринки і банки, ймовірно, закриються. І похорони, і подальша коронація наслідника стануть офіційними національними святами. Загалом витрати і втрати економіки країни можуть сягнути за найпесимістичнішими прогнозами 7,9 мільярдів доларів США. Ймовірно будуть змінені слова державного гімну.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися