Нобелівська премія -  за революційне відкриття в терапії раку
Світ

Нобелівська премія - за революційне відкриття в терапії раку

1 жовтня 2018, 18:18
0
0
Сподобалось?
0

Нобелівську премію з фізіології та медицини у 2018 році вручили за "відкриття терапії при ракових захворюваннях, яке полягає у гальмуванні негативного імунного регулювання". Це оголосили на прес-конференції Нобелівського комітету у понеділок, 1 жовтня, -повідомляє Українська правда

Лауреатами цієї престижної премії стали  Джеймс П. Еллісон та Тасуку Хончо.

Відкриття, зроблене двома лауреатами медицини, використовує здатність імунної системи атакувати ракові клітини, знімаючи з гальм імунні клітини. Джеймс П. Еллісон вивчав білок і виявив, що він діє як гальмо на імунну систему. Вчений зрозумів, що цей гальмівний потенціал можна використовувати для того, щоб організм атакував пухлину. Він втілив цю концепцію у новому підході для лікування пацієнтів.

У свою чергу Тасуку Хонджо виявив, що імунні клітини також гальмує протеїн, але має інший механізм дії. Терапія, яку розробили на основі його відкриття, виявилася вражаюче ефективною у боротьбі з раком.

"Імунна контрольна топотерапія" зробила революцію в лікуванні раку і кардинально змінила спосіб, у який можна керувати раком", – зазначають у Нобелівському комітеті.

 Джеймс П. Еллісон народився у 1948 році в Техасі, США. Він професор MD Anderson Cancer Center Університету штату Техас, а також співпрацює з Інститутом Паркера з онкологічної імунотерапії.

Тасуку Хонджо народився у Японії у 1942 році, з 1984 року він є професором Університету Кіото.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися