За якими принципами слід вибирати корм для собаки?*
Актуально

За якими принципами слід вибирати корм для собаки?*

1 вересня 2020, 20:28
0
0
Сподобалось?
0

Сучасний ринок пропонує неабиякий вибір консервів та сухих сумішей для домашніх улюбленців, тому власникам тварин важливо розуміти, як правильно вибирати корм для собак різних порід та віку.

Для різного віку

З огляду на вік собаки розрізняють і 4 типи кормів:

  • Starter – для цуценят, які тільки закінчили харчуватися материнським молоком;
  • Junior – для тварин першого року життя;
  • Adult – для дорослих тварин (1-8 років);
  • Senior – для собак віком від 8 років.

Відповідно до такої класифікації, кожен тип корму містить речовини, які найбільше потрібні тварині в певному віці. Для прикладу, харчові суміші для цуценят, як і материнське молоко, багаті жирами та глюкозою, а в кормах для дорослих тварин в великій кількості містяться білки, клітковина, вуглеводи.

Для тварин різного рівня активності

Різні типи кормів потрібні і для тварин з різним рівнем активності. Для рухливих, наприклад, мисливських, службових, спортивних слід вибирати товари з позначкою Energy чи Active. Для домашніх улюбленців з помірною активністю життя найкраще підходять суміші з категорії Standart чи Normal.

Для різних порід

Розмір собаки також відіграє важливу роль при виборі корму для неї. Окремі лінійки харчів призначені для тварин мініатюрних та крупних порід. Головна особливість корму для невеличких собак – розмір та форма гранул. Вони розроблені таким чином, щоб були комфортними для споживання мініатюрними тваринами.

Харчі для гігантських собак перш за все відрізняються хімічним складом. Крупні тварини, особливо в період активного розвитку, потребують більшої кількості кальцію, фосфору та кремнію. І ця особливість врахована в спеціалізованих кормах.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися