Вибір магнітоли в авто: основні моменти
Актуально

Вибір магнітоли в авто: основні моменти

16 листопада 2020, 15:30
0
0
Сподобалось?
0

Сучасний автомобіль важко уявити без автомагнітоли. Музичний супровід – кращий вибір для поїздки на великі відстані. 

Але далеко не кожна модель може порадувати власника якісним звучанням. Крім того, штатні магнітоли з часом застарівають та не можуть виконувати деяких функцій. Наприклад, пристрої на CD-дисках уже в минулому: більшість моделей читає дані з карт пам’яті.

Ключові критерії вибору

Головними показниками при покупці магнітоли вважаються такі:

- компанія-виробник;

- типорозмір;

- вихідна потужність;

- тип дисплею;

- роз’єми на фронтальному та тильному боці.

    Кожен з сучасних виробників випускає різноманітні пристрої в кількох цінових категоріях, Тому, вибираючи нижній ціновий діапазон, не варто розраховувати на високу якість звучання та велику кількість функцій. Не варто гнатися за конкретним виробником: багато брендів пропонує якісну автомобільну акустику.

    Типорозмір, потужність та інші параметри

    Існує всього 2 типорозміри — 1 DIN та 2 DIN. В будь-яке авто можна встановити перший тип, а для 2 DIN потрібно більше місця та переробка центральної консолі. Другий тип зазвичай більш функціональний, має повноцінний дисплей з можливістю відтворення відеофайлів та телепрограм.

    Вихідна потужність визначає якість звучання та гучність. Зазвичай новачки потрапляють в маркетингову пастку, покладаючись на цифри. Але сама магнітола не здатна видати соковиті баси без зовнішнього підсилювача. Вбудований підсилювач не дасть високої потужності: динаміки починають хрипіти. Цифр 4х40 або 4х50 буде цілком достатньо для середньої якості звуку.

    Всі автомагнітоли оснащено дисплеєм. В недорогих моделях це невеликі табло, де відображається назва треку, режим еквалайзера, частота станції. В пристроях 2 DIN використовується повноцінний дисплей, на якому можна дивитися навіть відео.

    Що стосується роз’ємів, то спереду це зазвичай вихід на навушники, слот для карти пам’яті, вихід USB. На тильному боці є антенний вхід, роз’єм HDMI (для відео), GPS-антена, радіоантена та інше.


    Хочете дізнаватися про головні події першими?
    Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

    Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

    Ваш коментар

    Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
    Реєстрація Вхід
    Забули пароль?
    Реєстрація Вхід
    На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
    Реєстрація Вхід
    Зареєструватися