Новий рівень якості з’єднання: технологія підключення фіксованого інтернету Ethernet
Актуально

Новий рівень якості з’єднання: технологія підключення фіксованого інтернету Ethernet

30 липня 2021, 13:05
0
0
Сподобалось?
0

Незважаючи на розвиток бездротових технологій і збільшення кількості smart-пристроїв, провідний інтернет не здає позицій. Підключення з допомогою кабелю називають фіксованим. Ще п'ять-шість років тому високошвидкісним доступом вважалася пропускна здатність 25–30 Мбіт/с. Для задоволення потреб побутових абонентів такої швидкості вистачало з головою. Але останнім часом ситуація кардинально змінилася, а мережеві технології стрімко прогресували.

Згідно з дослідженнями Cisco AIR в найближчі роки прогнозується глобальне поширення Інтернету, зростання комп'ютерних пристроїв і вдосконалення продуктивності мереж. За розрахунками дослідників середня швидкість фіксованого широкосмугового доступу складе 110 Мбіт/с, а на кожного жителя Землі припадатиме 3,6 інтернет-залежних пристроїв.

У зв'язку з карантинними обмеженнями багато компаній перейшли на віддалений формат роботи, навчальні заклади навчаються онлайн, зросла кількість стримерiв, користувачі освоїли групові чати й відеоконференції — усе це збільшило трафік і вимагало збільшення швидкостей. 300 Мбіт/с, 500 Мбіт/с чи 1 Гбіт/с — сьогодні нікого не здивуєш такими швидкостями.

Щоб запропонувати абонентам доступ на високих швидкостях, провайдери модернізували мережі, впровадили нові технології, розширили портфелі комерційних пропозицій. Наприклад, клієнти, які приєднають інтернет datagroup.ua в Луцьку, можуть обмінюватися цифровим контентом і файлами великого розміру без обмеження трафіку, дивитися онлайн-відео, використовувати відеозв'язок на швидкості до 1 Гбіт/с.

Фіксований інтернет: у чому секрет успіху

Які ж технології дозволяють домашньому фіксованому інтернету розганятися до космічної прудкості? Насправді нічого революційного інженери не вигадали: миттєво завантажувати великі файли, насолоджуватися відео в 4K дозволяє добре відома, перевірена часом технологія Ethernet.

Уперше технологію з'єднання декількох комп'ютерів і периферії з допомогою проводу в єдину локальну мережу запропонували в 1973 році. Відтоді спосіб сполучення, який використовує комплект з Ethernet-кабелів, перехресних кабелів, маршрутизаторів і концентраторів, постійно вдосконалювався і модернізувався.

  • Перевага фіксованого інтернету по Ethernet-кабелю у швидкому, стійкому з'єднанні з мінімальним проміжком затримки.
  • Цей тип підключення мало залежить від зовнішніх умов, надійний і забезпечує потокову передачу в обох напрямках.

Ethernet: кому підходить

Кабельний інтернет — найкращий варіант для геймерів, розробників програмного забезпечення, стримерів, співробітників віддалених офісів та всіх, кому не вистачає стандартних швидкостей.

Найбільш популярний на сьогодні варіант доступу до інтернету передбачає комбінування кабельного Ethernet-підключення і бездротового.  

  1. У квартиру абонента приєднується провід-Ethernet.
  2. До Ethernet кабелю підключається Wi-Fi маршрутизатор — пристрій, як правило, має 1–4 порти для з'єднання проводом і роздає сигнал бездротового інтернету всім домашнім гаджетам і smart-приладам.

Ethernet — це поєднання швидкості й комфорту, доступна фіксована абонплата, конфіденційність і безпека даних. Кабельна мережа надійна, легко монтується, стійка до перевантажень. Але слід розуміти, що недостатньо перейти на гігабітний тариф. Для коректної роботи користувачу необхідно мати обладнання з відповідною пропускною здатністю.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися