В Україні очікуються грозові зливи та шквалисте посилення вітру
Актуально

В Україні очікуються грозові зливи та шквалисте посилення вітру

6 серпня 2021, 14:03
0
0
Сподобалось?
0

Погода в Україні в найближчі дні буде дуже динамічною. Від неї можна очікувати й похмурих, вітряних днів, й дощів та злив, спеки вище +30°С, і охолодження повітря вночі до +8°С. Стабільним може виявитися тільки один регіон – схід і частина півдня України, але і там можуть з’явитися несподівані капризи атмосфери.

Sinoptik.ua попереджає про загрозливу погоді в Україні. У п’ятницю в центральному, північному, західному регіонах, в Одеській області очікуються грози, зливи та шквальне посилення вітру до 15-24 м/сек.

Зміни погоди на заході країни з 6 по 9 серпня будуть досить інтенсивними. Якщо у п’ятницю в регіоні пройдуть зливові дощі з грозами та вітром, то у суботу опади можливі тільки місцями й не такі сильні. А у неділю потеплішає до +28°С, дощі припиняться і стане переважно сонячно. Навіть у високогір’ї буде тепло, вдень +23°С. У понеділок регіон знову під впливом нестійких повітряних мас та малоактивних атмосферних фронтів: знову дощі та чергове зниження температури, знову гримітимуть грози.

Схід України у вихідні та понеділок буде знемагати від спеки, в Луганській області до +36°С, трохи прохолодніше у Харківській – до +33°С, у Донецькій – до +34°С. У вихідні в східному регіоні місцями можуть пройти грозові дощі.

На півдні країни спека триває. У п’ятницю мінлива хмарність, до +34°С, в Одеській області є ймовірність грозових дощів. У суботу небо затягне хмарами, можуть пройти точкові грози та зливи. У Криму дощі очікуються також в неділю. Понеділок у регіоні буде сонячним та спекотним, до +32°С.

У п’ятницю у центрі України місцями можуть пройти грозові дощі з ураганним вітром. У вихідні погода буде стриманою, +25...+28°С. Але у Полтавській, Дніпропетровській та Кіровоградській областях в суботу та неділю не уникнути епізодичних гроз та дощів.

На півночі країни у п’ятницю найспекотнішою та сухою буде Сумська область, до +32°С. В решті областей північного регіону України напередодні вихідних +24...+27°С, дощі, зливи, грози. У вихідні у Сумській області +26...+30°С, грози, дощі. В інших областях комфортна температура – до +26°С. Опади, якщо і будуть, то невеликі та місцями.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися