Яким буде лютий?
Волинь

Яким буде лютий?

1 лютого, 11:00
0
0
Сподобалось?
0

У січні зима налякала снігопадами і хуртовинами. А яким буде лютий? Хтось довіряє офіційним зведенням Гідрометцентру, інший – спостерігає за природою, бо переконаний, що вона точно підкаже, буде відлига чи великі морози. Побачимо, чим здивує другий місяць зими.

Як розповіла працівниця Гідрометцентру Наталія Птуха, лютий почнеться з невеликих заморозків, а вже у другій половині місяця в Україні настане потепління.

– У цьому місяці, як і в січні, спостерігатиметься перевищення середньої місячної температури повітря на 1-1,5 градуса. Вночі очікується мінусова температура, та, можливо, вдень іноді буде +5 і навіть вище, – зазначила Наталія Птуха. – Особливих опадів не передбачається, але прогнозують сильні вітри в окремі дні.

Народний синоптик Володимир Деркач з Каменя-Каширського, що на Волині, понад двадцять років складає прогнози погоди. Використовує різні методи. Він зазначає, що початок лютого буде сніжним. Та через кілька днів температура почне підніматися – і видасться, що вже прийшла весна. Наші предки 8 лютого називали «Напівхлібниці», «Півхлібниці» й вважають переломним, знаковим для зими. День помітно збільшується, сонце набирає силу. Навіть якщо й віятимуть часом хурделиці й лютуватимуть морози, весна постійно нагадуватиме про себе. Тоді казали: який сьогодні день – така буде й весна. Володимир Деркач прогнозує, що друга десятиденка лютого характеризуватиметься частими змінами погоди і температури. В окремі дні будуть спостерігатися досить сильні пориви вітру. Плюсові температури можуть з’явитися в 20-х числах місяця. Але закінчення його буде холодним.

НАРОДНІ ПРИКМЕТИ

● Початок лютого погідний – весну чекай ранню, ясну, погожу.

● Лютий без снігу – літо без хліба.

● Якщо на Стрітення випав сніг – весна буде дощова й холодна.

Руслана СУЛІК


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися