Яка вартість навчання у польських школах?
Актуально

Яка вартість навчання у польських школах?

11 липня 2023, 17:33
0
0
Сподобалось?
0

Багато іноземних студентів обирають польські університети та школи за високий рівень освіти та доступну вартість. Грамотно побудований освітній процес дає змогу одночасно вчитися та працювати, а також подорожувати європейськими країнами.

На сайті університетів ВСБ Меріто можна дізнатися вартість навчання в Польщі для українця та подати заявку на вступ. Це зробити легко та зручно, достатньо створити обліковий запис, заповнити анкету та додати документи.  

Скільки коштує навчання в школі Польщі?

Однією з головних переваг освіти в Польщі є доступна вартість порівняно з ВНЗ в інших європейських країнах. Кінцева ціна залежить від безлічі факторів, і стартує від 760-800 євро на рік.

Середня вартість 1200 євро, хоча є і до 12000 євро. На цінову політику впливають такі основні чинники:

  • рейтинг університету;
  • місто розташування;
  • мова викладання;
  • відділення (очне або заочне);
  • форма власності навчального закладу (муніципальний або приватний);
  • обрана спеціальність;
  • тип диплома (бакалавр/магістр/аспірант) тощо.

Що престижніше університет та обрана спеціальність, то вища вартість навчання. У польських школах вчать польською або англійською, причому польською навчання коштує дешевше.

Іноземні студенти мають надати документ, що підтверджує знання мови. Для цього їм слід пройти мовні курси перед вступом. На сайті ВСБ Меріто можна дізнатися як отримати IT освіту в Польщі, записатися на курси, заповнити заявку на вступ тощо. 

У Польщі діє Болонська система освіти, згідно з якою навчання ділиться на два ступені - бакалавріат та магістратура. Як правило, більшість студентів після отримання диплома бакалавра продовжують навчатися на магістра з метою отримання повної вищої освіти. 

Популярні факультети - інформаційні технології, внутрішня безпека, логістика, економіка, право, філологія, психологія тощо. Вибрати факультет можна в державному або приватному університеті, причому в муніципальному вартість трохи вища, ніж у приватному. 

Але й вступити до приватного простіше, тому іноземні студенти обирають їх для вступу. Рішення про зарахування ухвалюється на основі середнього бала шкільного атестата без урахування результатів ЗНО.

Навчання в Польщі - вигідне капіталовкладення у своє майбутнє та чудова нагода з європейським дипломом знайти хорошу роботу в будь-якій країні, адже він котирується в усьому світі.

Чому українці обирають польські ВНЗ?

Для українців польська освіта доступна та економічно вигідна. До інших незаперечних плюсів відносять:

  • доступна вартість;
  • географічна близькість;
  • лояльне ставлення;
  • схожість мов;
  • гарантія безпеки та комфортні умови;
  • знижки та вигідні пропозиції.

Порівняно з українськими ВНЗ вартість у польських ненабагато вища, а рівень освіти високий. Якість контролюється незалежною Комісією та відповідає європейським стандартам.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися