Чому вигідно купувати авто зі США, Європи та Канади
Актуально

Чому вигідно купувати авто зі США, Європи та Канади

24 вересня 2023, 18:19
0
0
Сподобалось?
0

Автопарк українців поповнюється новішими і якіснішими транспортними засобами переважно за рахунок вживаних авто. Нові більшості не по кишені. Тож як пригнати автівку з-за кордону, будемо з’ясовувати у нашому матеріалі.

Канада – вікно можливостей

Канадський напрямок купівлі авто відносно новий для України. Машини, які привозять звідти до нас, дешевші, ніж, для прикладу, у США, і зазвичай мають кращий стан. Клієнт може замовити доставку транспортного засобу з Канади https://bossautoukraine.com.ua/ru/car-from-canada/ «під ключ»: підбір автомобіля, його доставка, розмитнення та ремонт (за необхідності). До речі, з 2017 року між Україною і Канадою діє зона вільної торгівлі, тож розмитнити авто стало значно легше. Щоправда, за пільговим митом можна ввезти виключно автівки, виготовлені у Канаді. Проте на території цієї держави працюють відомі японські та американські автовиробники Toyota, Honda, Ford, GM тощо.

Слід відзначити, що угода про вільну зону торгівлі між Україною та Канадою має обмеження за обсягом двигуна автівок. Аби потрапити під пільгове розмитнення, він має бути не більше 3 літрів для бензинових машин і 2,5 – для дизельних.

Треба буде встановити світло європейського зразка після ввезення транспортного засобу, а також пройти сертифікацію на відповідність Євро-5.

Нюансів багато, тож потрібно підібрати для покупки автомобіля вашої мрії досвідчених фахівців, які знайдуть для вас саме те авто, яке хочете ви, доставлять його, підготують до експлуатації та передадуть вам.

Переваги автомобілів зі Сполучених Штатів Америки

Зазвичай американці не ремонтують свої автівки, тому що це дуже дорого. Оскільки усі авто там застраховані, то у разі ДТП страховій компанії вигідніше продати пошкоджений транспортний засіб і повернути собі частину грошей. Натомість придбати клієнту новенький.

А ще «залізні коні» американців мають невеликий пробіг. Пояснимо, чому:

  • їх постійно змінюють на новіші та сучасніші;
  • сімʼя зазвичай має по кілька авто;
  • американці, як правило, не їздять на великі відстані, а подорожують літаком;
  • у США чудові дороги, тому автівки так не зношуються;
  • заправляються пальним відмінної якості.

Оскільки у нас ремонт машин обходиться значно дешевше, купувати їх навіть з урахуванням витрат на транспортування і розмитнення вигідно. Якщо ж автомобіль дуже пошкоджений, досвідчені фірми не радять його купувати.

Мінус покупки авто у США – доставку потрібно чекати кілька місяців.

Чим приваблюють автівки з Європи

Зазвичай українці купують вживані автомобілі у Польщі, Німеччині та Литві. Перевага такого варіанту:

  • швидка доставка (до 10 днів);
  • можливість оглянути товар самостійно;
  • більшість автомобілів не були у ДТП;
  • хороші дороги та якісне обслуговування ТЗ.

Відзначимо, що саме європейський напрямок найбільш привабливий для покупців бюджетних та авто середнього цінового сегменту. Тут величезний вибір відповідних моделей.

Є й недоліки: більший пробіг, який часто «скручений», вартість авто і його розмитнення вища.

Можна, звичайно, й самому зайнятися пошуком машин за кордоном, якщо добре розбираєтеся в автівках, знаєте, як своєчасно сплатити аукціонні платежі, організувати доставку до кордону або до порту, а головне – правильно оцінити по фото стан машини. У такому разі уся відповідальність лежатиме тільки на вас.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися