50 тисяч доларів США за дитину: у київській клініці продавали немовлят за кордон
Кримінал

50 тисяч доларів США за дитину: у київській клініці продавали немовлят за кордон

26 квітня 2020, 11:46
1
0
Сподобалось?
0

В одній із столичних клінік репродуктивної медицини організували незаконне перевезення немовлят за кордон. Це робилось завдяки укладенню фіктивних шлюбів з українками.

Про злочин повідомляє пресслужба Нацполіції.

Учасники групи шукали іноземців, які виявили бажання народити дитину в Україні: при цьому вони забезпечували штучне запліднення за допомогою послуг донора і сурогатної матері. Інші учасники змови шукали жінок для оформлення фіктивних шлюбів та залучення до участі в сурогатних програмах.

Послуги посередників потенційним батькам за народження дитини в Україні обходилися у 50 тисяч доларів США: організація штучного запліднення за допомогою сурогатної матері – від 15 тисяч доларів, послуги з фіктивного одруження – від 1000 доларів.

В одному зі столичних будинків у різних квартирах знайшли п’ятьох немовлят, яких доглядали жінки. За це вони отримували від 500 до 1000 гривень за добу.

Наразі дітей доправили у спеціалізовані лікарні. Під час обшуків вилучили медичні довідки дітей, ноутбуки, мобільні телефони, гроші та документи.

Відомості про подію внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 2 статті 149 (Торгівля людьми). Слідчі дії тривають. Встановлюють всіх учасників незаконної схеми.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Коментарі

  • Майя
    Майя

    І як завжди, всі вийдуть сухими із води, бо є чим відкритися. Зло знову переможе, бо у нас така влада.

    27 квітня 2020, 08:02
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися