Самозваний «Правий сектор» тероризував Любешівщину
Кримінал

Самозваний «Правий сектор» тероризував Любешівщину

12 травня 2014, 14:47
0
-1
Сподобалось?
-1

У Любешівському районі Волині декілька чоловіків оголосили себе осередком громадського руху «Правий сектор» і збирали данину з населення. Усе почалося з публікації березня 2014 року в районній газеті «Нове життя» повідомлення про те, що керівником «Правого сектору» в Любешівському районі є Дмитро Чорний. Сповіщалось, що в «ПС» не можуть входити ні «блатні», ні різного роду «жуліки», «ПС» жорстко контролюватиме владу». «Ніхто не має права представлятись від імені «Правого сектору» - так суворо попереджували громадян новоявлені контролери. На віче, яке проводила громадська організація «Майдан», керівника районного осередку «Правого сектору» представив Михайло Чорний, батько Дмитра, і наказав, щоб усі його слухалися, бо він від імені народу буде наглядати за владою.

Михайло Чорний був засуджений на тривалий термін за кримінальний злочин. Як пише газета «Волинь-нова» http://www.volyn.com.ua/?rub=8&article=0&arch=1674, цей «куратор» «Правого сектору» захопив територію приватної автостанції в Любешові, розмістив вантажний «Мерседес» і як підприємець торгує будівельними матеріалами, не сплачуючи податок.
Самозванці розсилали листи по сільських радах та підприємствах з вимогою перерахувати кошти на потреби «організації». Чи не перший від зловмисників постраждав Любешівський селищний голова Петро Хомич. З нього вимагали кошти за уникнення люстрації, а коли він відмовив, погромили будинок голови. Погрожували учинити розгром у районній газеті. Резонансний випадок стався 21 квітня у кафе «Рута», де Михайлу Чорному з дружками систематично безкоштовно наливали каву під коньячок. Тоді в приміщенні закладу відбувалися заручини і нежданим гостям було зроблено зауваження. В результаті, як розповів Петро Хомич, Михайло Чорний перебив палицею пальці жінці, яка, до речі, працює швачкою. Звістка про наругу над людьми і хуліганський вчинок нарешті дійшла і до Луцька. Керівники Волинського осередку «Правого сектору» прибули в Любешів, буквально відловили кількох негідників і змусили їх вибачитися на сесії перед депутатами районної ради. Керівник «Правого сектору» Волині Павло Данильчук офіційно повідомив у районній газеті «Нове життя», що «на території району на даний момент немає жодних структурних підрозділів і представництв «Правого сектору» і що про його створення «громадськість буде поінформована». Про факти появи самозванців просять повідомляти правоохоронців та «Правий сектор» за телефоном (068) 7901132 для спільного оперативного реагування.

 

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися