Вбивцю з Житомирщини покривала уся сім’я
Кримінал

Вбивцю з Житомирщини покривала уся сім’я

13 лютого 2022, 19:30
0
0
Сподобалось?
0

Заплутана справа дісталася правоохоронцям Житомирщини. Спочатку вбивство чоловіка намагалися видати за природну смерть, а потім – за самогубство.

До селища міського типу Мар’янівка Новоград-Волинського району на вихідні провідати дідуся і бабусю приїхав з Києва 19-річний Андрій.

Разом зі старенькими жив дядько хлопця 49-річний В’ячеслав Камінський. Він був двічі судимий. Востаннє – за вбивство, яке скоїв 2005 року у сусідньому населеному пункті.

Коли Камінський вийшов на свободу і оселився у батьків, він став тероризувати сусідів, рідних, діставалося й батькам. Вони терпіли і мовчали. Розуміли, коли поскаржаться у поліцію, то буде третя судимість. Не відправляти ж свою «кровинку» у тюрму власними руками!

Проте знущань над старенькими не витримав племінник В’ячеслава.

Рецидивіст повернувся додому напідпитку. Андрій уже чекав його у дворі з мотузкою... Коли хлопець задушив дядька, то повідомив рідних про його смерть. Вони занесли тіло до хати і почали готувати до поховання.

За даними слідства, одразу після вбивства бабуся Андрія зателефонувала його матері і розповіла про те, що сталося. Та подзвонила сестрі і разом з нею та цивільним чоловіком утрьох поспішно виїхали з Києва до Мар’янівки. А ось 19-річний Андрій, навпаки, вирушив до столиці.

Після цього до старости Мар’янівки прийшла сестра загиблого В’ячеслава і розповіла про «природну смерть» брата. Василь Цукоровий каже, що про вбивство навіть не міг подумати: може, чоловік випив і впав, або підвело серце.

Коли поліцейські приїхали додому до Камінських, ті почали плутатися у показах, розповідаючи про обставини. Коли на шиї В’ячеслава правоохоронці помітили слід від удушення, родичі спробували переконати, що чоловік сам звів рахунки з життям. Проте висновок судмедекспертизи був однозначним – сталося вбивство.

До розслідування долучилися співробітники Головного управління Нацполіції у Житомирській області. Андрія, який втік, оперативники затримали уже в Києві.

У Мар’янівці про хлопця всі відгукуються дуже добре: мовляв, усміхнений, спокійний, дуже ввічливий. Але тепер за вбивство рідного дядька-тирана йому загрожує від 7 до 15 років тюрми. Нині хлопець перебуває за ґратами.

Можливо, трагедії можна було уникнути, якби не кругова порука і мовчання всіх, хто роками страждав від рецидивіста.

Марта ДИМИДІВСЬКА


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися