Нардеп від «Слуги народу» уник відповідальності за резонансне ДТП (відео)
Кримінал

Нардеп від «Слуги народу» уник відповідальності за резонансне ДТП (відео)

25 серпня 2022, 13:09
0
-1
Сподобалось?
-1

ДТП сталася у Дарницькому районі Києва 23 серпня 2021 року. Автомобіль Audi A8, у якому нардеп Олександр Трухін повертався з Полтави після відкриття флагштока, зіткнувся з автомобілем Ford. Після цього Audi врізався у Daewoo.

Унаслідок аварії шестеро людей травмувалися. Серед них було двоє дітей, голова Комітету арбітрів федерації футболу України Лучано Лучі, його помічник Роман Лишень та водій. Травми також отримав Фахраддін Мухтаров – тодішній голова фракції «Слуга народу» у Полтавській облраді, який був у салоні з Трухіним.

Помічнику депутата Полтавської облради Віктору Склемі, який їхав у машині з нардепом Трухіним і взяв на себе провину у ДТП з потерпілими, призначили 850 гривень штрафу. Таке рішення постановила суддя Олена Лужецька.

Про це «Полтавщині» стало відомо з реєстру судових рішень та сайту Судової влади.

Народний депутат намагався залишити місце аварії та пропонував правоохоронцям неправомірну вигоду – «150 тисяч у спортивній сумці». Завдяки цьому відео за Трухіним закріпилися фрази на кшталт «давай я тихонько в лес уйду — и все», «я с Денисом поговорю», «потом найдемся» тощо. У багажнику авто депутата справді була сумка з чималою сумою грошей. Державне бюро розслідувань ця сторона справи чомусь не дуже зацікавила. Трухін двічі пропонував хабар поліцейським. Та кілька разів намагався втекти з місця ДТП, дзвонив до міністра МВС Дениса Монастирського, а ще відмовлявся проходити освідування на стан алкогольного спʼяніння.

За інформацією ДБР, саме Склема потрапив на записи камер відеоспостереження як водій Audi A8 на всіх ділянках траси, де рухався автомобіль. Але на тій ділянці, де сталася аварія, камери тимчасово зняли через ремонт дороги. Склема провину не заперечував, але і не підтверджував. На засідання він не з’явився, натомість подав заяву про розгляд без його участі.

ДТП стала результатом журналістського розслідування, гучний скандал влада проігнорувала, у тому числі Володимир Зеленський.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися