Хакери перехопили 180 тисяч доларів, які йшли з Рівного в Індію
Кримінал

Хакери перехопили 180 тисяч доларів, які йшли з Рівного в Індію

4 липня 2014, 16:18
1
-1
Сподобалось?
-1

Наприкінці минулого тижня від «Т-Стилю» (колишнього льонокомбінату) в правоохоронні органи надійшла заява про викрадення 180 тисяч доларів внаслідок зламання електронної скриньки підприємства.

Коментуючи цю заяву, керівник «Т-Стилю» Олег Червонюк, зокрема, зазначає: «Нам прийшов лист від нашого партнера з Індії, що він змінив банківський рахунок і за придбану бавовну потрібно перерахувати кошти на новий рахунок. Ми гроші відправили і написали про це. Хакери перехопили наш лист і партнерам відправили інший зі SWIFTом, що ми надіслали кошти на старий рахунок. Ми з партнерами підтримуємо ще й телефонний контакт, тож у п'ятницю зрозуміли, що кошти їм не прийшли і що нас обдурили. Вдалося з'ясувати, що гроші потрапили на рахунок у банку Словаччини. Ми одразу звернулися туди та до нашого консульства. Тамтешня поліція вже порушила кримінальну справу і заморозили рахунок. Гроші з нього не встигли зняти. Словаччина пообіцяла повернути кошти, проте процедура буде довгою. Якщо гроші не повернуть, це будуть серйозні втрати для нашої фірми. Ми матимемо проблеми, оскільки ми закуповуємо сировину, нове обладнання. Підозрюю, що хакери зломили нашу електронну пошту на ukr.net, бо там був не дуже складний пароль, а фірма ми відома. Від нас вони вийшли на електронні скриньки наших партнерів. За кілька днів після того, як прийшов лист від індійської компанії, такий же надійшов від партнерів з Китаю. Ми їх попередили про небезпеку. Китайці - а це дуже серйозна і велика фірма - були шоковані, бо, виявляється, усі їхні партнери отримали листи від них, що вони відкрили свою фірму десь в Малайзії і просять кошти пересилати на ту фірму».

Наразі підприємство змінило й ускладнило пароль до скриньки і надіється, що знайти зловмисників допоможуть правоохоронці Словаччини.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Коментарі

  • читач
    читач

    Червонюк вже не знає, як себе пропихнути. За скільки купив позашлюбну доньку сину-вбивці?

    11 липня 2014, 12:58
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися