Пам’ятник на могилі – необхідність чи розкіш?
З перших уст

Пам’ятник на могилі – необхідність чи розкіш?

22 листопада 2023, 15:11
0
0
Сподобалось?
0

Про це точиться чимало дискусій. Ставити пам’ятник чи ні, обрати дорогий чи дешевий, а може, замовити скромну надгробну плиту? Звісно, кожен сам приймає рішення як віддати останню шану рідним. Усе залежить і від платоспроможності, і від власних побажань. Але якщо ви вирішили вшанувати таким чином дорогу вам людину, яка відійшла у вічність, то необхідно ретельно підібрати фірму з хорошою репутацією та досвідченими майстрами. Спробуємо розібратися, на що звертати увагу, коли замовляєте пам’ятники чи інші вироби меморіальної архітектури.

На що звертати увагу при виборі

Зазвичай у хороших фірмах є консультанти, які нададуть вичерпну інформацію про спектр своїх послуг, покажуть моделі й порекомендують, з якого матеріалу найкраще їх виготовити. Навіть якщо немає змоги особисто завітати до офісу, що, звичайно ж, найкраще, вам мають надіслати усю необхідну інформацію та фото на Вайбер або інший зручний для вас месенджер


Необхідно одразу обумовити терміни виконання замовлення, адже все залежить від складності проєкту – це, зазвичай, займає до двох місяців (за умови, що ви обрали дійсно відповідального виконавця). До вас має приїхати спеціаліст на заміри. І ще дуже важливо, аби у обраній вами фірмі працював хороший художник, адже якість оформлення портрета – надзвичайно важливий етап у процесі виготовлення пам’ятника. Досвідчені виробник, як правило, мають велику базу каталогів, зображень, ідей та порад щодо виготовлення. Від вас же потрібно надати чітко написані або надруковані дані про померлого, епітафії (за бажанням) та якісне фото.

Як обрати надійного виконавця

Зазвичай при виборі фірми, яка виготовляє пам’ятники, замовники орієнтуються на відгуки знайомих. Але це не завжди спрацьовує, адже у кожного свій смак та, зрештою, різні вимоги. Тож найкраще мати змогу дізнатися про весь спектр послуг виконавців та перегляну ти їхні роботи. Це можливо, якщо такі компанії мають свій сайт і мають що продемонструвати. На просторах інтернету їх легко можна знайти. Але довіру викликають найбільш наповнені та інформативні. Наприклад, фірма «Меморіальна архітектура» на своєму сайті дає вичерпну інформацію про те, як у них можна зробити замовлення, які матеріали використовують, які види надгробної архітектури пропонують. А ще вказують конкретні терміни та орієнтовну вартість замовлень. Є також чимала фотогалерея їхніх робіт, які за бажанням можна самим побачити. Тож радимо звертати увагу саме на таких виконавців.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися