Україна залишає Євро без очок і без голів. Фоменко продовжив знущання над уболівальниками
Спорт

Україна залишає Євро без очок і без голів. Фоменко продовжив знущання над уболівальниками

21 червня 2016, 22:07
0
0
Сподобалось?
0

Україна – Польща – 0:1

Гол: 0:1 – Блащиковськи (54).

Україна: 12. П'ятов, 2. Бутко, 3. Хачеріді, 5. Кучер, 6. Степаненко, 7. Ярмоленко, 8. Зозуля (4. Тимощук, 90+2), 10. Коноплянка, 14. Ротань, 17. Федецький, 21. Зінченко (9. Коваленко, 73).

Польща: 22. Фабіанськи, 2. Паздан, 3. Єнджейчик, 4. Ціонек, 6. Йодловец, 7. Мілік (23. Стажинськи, 90+3), 9. Левандовськи, 10. Крихов'як, 15. Глік, 19. Зелінськи (16. Блащиковськи, 46), 21. Капустка (11. Гросицьки, 71).

Українські уболівальники ледь оговтавшись після ганебної поразки від Північної Ірландії дуже хотіли вірити словам футболістів синьо-жовтої збірної про бажання хлопнути дверима на останок у матчі з Польщею. В принципі, хлопці переважно свого слова дотримали. А ось головний тренер українців Михайло Фоменко висновків не зробив. У матчі, в якому вже просто не можна було нічого втратити, бо все вже наш «коуч» програв раніше, він знову на старті поєдинку виставив одного нападника – Романа Зозулю. Хоча були і позитивні зміни у складі. Дебютували на Євро-2016 Бутко, Кучер і Ротань, з перших хвилин у бій пішов і Зінченко.

Після кількахвилинного хвилювання, яке вилилося у два гострі моменти поляків, збірна України міцно взяла ініціативу у свої руки і створила кілька шикарних нагод. От тільки з реалізацією все було погано. Не зміг пробив Фабіанськи Коноплянка, а організований Ротанем вихід віч-на-віч із воротарем поляків змарнував Ярмоленко.

У другому таймі картина гри була схожа. Тільки от полякам в одній з небагатьох атак вдалося забити. І знову неуважно українці зіграли під час розіграшу стандарту. Оборонці у штрафному майданчику загубили Блащиковськи, котрий розстріляв дальній кут воріт. Отже у матчі за престиж, честь і гідність Україна почала програвати. Напевно чимало «добрих» слів сказали наші уболівальники на стадіоні, де відбувалася гра, та перед телевізорами, не розуміючи, чому Фоменко одразу ж не кинув у бій другого форварда. Це підказувала логіка, досвід та інтуїція. Але Михайло Фоменко ніби спав на лавці з відкритими очима. Українські футболісти продовжували битися на полі не зважаючи на втому, і теж, напевно, чекали підтримки від тренера. Але тренер вкотре Фоменко вкотре продемонстрував, що не має зв’язку зі своєю командою, не відчуває її, і вкотре жадібно продовжував тримати біля себе запасних гравців, зрештою випустивши замість Зінченка Коваленка. А останній крок Фоменка на Євро-2016 відняв у вболівальників дар мови. Замість єдиного номінального форварда Зозулі він випустив «глухого» опорника Тимощука. Це було схоже на знущання і на плювок в обличчя уболівальникам, а також таким молодим футболістам, як Будківський, Караваєв. Хлопці уже може б і не врятували гру, але отримали б гарний стимул для розвитку. Адже у біографії у них би значилося, що вони брали участь у чемпіонаті Європи. Однак Михайло Фоменко вирішив, що кориснішим буде просто дописати ветерану Тимощуку у статистику ще один матч за збірну. Такі «фінти» головного тренера призвели до того, що Україна залишила турнір без єдиного очка і навіть гола.

https://www.youtube.com/watch?v=D2dukKUPWBo


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися