Українські футболісти не дотисли нічию з німцями у Лізі націй
Спорт

Українські футболісти не дотисли нічию з німцями у Лізі націй

11 жовтня 2020, 03:29
0
0
Сподобалось?
0

Складний період в української футбольної збірної триває. Команда потерпає від травм та епідемії коронавірусу. Саме у такому знекровленому стані синьо-жовті підійшли до матчів з грандами європейського і світового футболу. Після найбільшої в історії національної збірної поразки від Франції з рахунком 1:7, були побоювання, що щось подібне може бути й у домашньому поєдинку у з Німеччиною у Лізі націй. Бундесмашина й справді виглядала куди більш переконливо у Києві, проте й українці трималися гідно.

Україна – Німеччина – 1:2

Голи: 0:1 – Гінтер (20), 0:2 – Горецка (49), 1:2 – Маліновський (77 – з пенальті).

Україна: Бущан, Соболь, Забарний, Миколенко, Караваєв, Сидорчук (Макаренко, 84), Маліновський, Циганков (Зубков, 69), Коваленко (Шапаренко, 76), Ярмоленко – к (Марлос, 69), Яремчук.

Німеччина: Ноєр – к, Гінтер, Зюле, Рюдігер, Клостерманн (Джан, 90), Кроос, Кімміх, Хальстенберг, Дракслер (Вернер, 80), Гнабрі (Хаверц, 90+3), Горецка.

Стартовий відрізок матчу взагалі вселяв надію на пристойний результат. На набіги німців підопічні Андрія Шевченка також відповідали гострими випадами. Вперед гості вийшли навіть дещо несподівано. Після подачі кутового більш габаритні німці ефективніше зіграли як на підборі, так і у «боротьбі ліктями», й центральний оборонець бундестіму Гінтер «пробив» Бущана з кількох метрів. Практично одразу автор голу ледь не призвів до взяття воріт уже своє команди. Гінтер обрізався перед штафним майданчиком й навіть «покотив» м’яча під удар Яремчук. На жаль, постріл нашого форварда з класної позиції був дуже неточним. До речі, це був єдиний удар українців у по воротах за весь перший тайм проти восьми ударів у німців. І хоча перевага гостей була тотальною однак вони теж не могли похвалитися великою кількістю хороших моментів. Виокремити можна удар головою від Гнабрі, який парирував Бущан.

Не відомо з яким настроєм і планами виходили українці на другий тайм, але їх довелося швидко змінювати. На 49-й хвилині Бущан не втримав м’яч в руках після флангового пострілу й випустив його на ногу Горецкі, котрий закотив круглого у порожні ворота. Пізніше наш голкіпер реабілітувався, здійснивши сейви після ударів Дракслера та Клостерманна.

Найцікавішими у матчі виявилися останні хвилин 20. У збірної України відбулося кілька замін, які загостри гру. Тепер вона не носила односторонній характер, а відбувалася на зустрічних курсах. Зовсім вже гаряче стало, коли Яремчук заробив для нашої збірної 11-метровий, а Маліновський з «крапки» скоротив розрив у рахунку до мінімуму. До самого фінального свистка українці тисли на ворота Нойєра, але так і не забили. А німці також мали можливість збільшити перевагу, але Гнабрі не вдалося один в один переграти Бущана.

У паралельному матчі групи «А4» іспанці мінімально – 1:0 – здолали Швейцарію.

Україна після трьох турів посідає третє місце у своєму квартеті й готується до матчу з іспанцями, який відбудеться у Києві 13 жовтня.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися