Українська футбольна збірна здивувала тренера чемпіонів світу (відеоогляд)
Спорт

Українська футбольна збірна здивувала тренера чемпіонів світу (відеоогляд)

25 березня 2021, 05:22
0
3
Сподобалось?
3

Збірна України з футболу розпочала відбірковий турнір до ЧС-2022 року виїзним матчем із діючими чемпіонами світу французами. Попередня зустріч команд, яка, втім була товариською, завершилася найбільшою поразкою в історії нашої команди – 1:7! Тренер українців Андрій Шевченко зробив висновки з тієї гри і підніс сюрприз французам.

Франція –  Україна –  1:1

Голи: 1:0 – Грізманн (19), 2:0 – Кімпембе (57 – автогол).

Франція: Льоріс, Павар, Варан, Кімпембе, Ернандес, Канте, Рабьо, Коман (Дембеле, 63), Грізманн, Мбаппе (Марсьяль, 77), Жиру (Погба, 63).

Україна: Бущан, Караваєв, Забарний, Матвієнко, Кривцов, Миколенко, Зінченко, Сидорчук (Коваленко, 79), Маліновський, Шапаренко (Зубков, 86), Яремчук (Мораес, 73).

У цьому матчі Шевченко не зміг максимально використати атакуючий потенціал команди, оскільки через проблеми зі здоров’ям у Франції не могли зіграти Андрій Ярмоленко та Віктор Циганков. Проте, як виявилося, якраз у грі з французами це й не було великою проблемою, адже тренерський штаб синьо-жовтих, пам’ятаючи саме ту прикру поразку у товариському поєдинку, вирішив зіграти від оборони – аж з трьома центральними захисниками.

І це стало повною несподіванкою для чемпіонів світу. Після гри їхні наставник Дідьє Дешам зізнався, що наша команда дуже його здивувала. Він розповів, що у ході підготовки розібрав зі своїми підопічними два десятки матчів збірної України, але цього разу це була зовсім інша команда.

Й справді, посилену оборонну схему синьо-жовті встигли спробувати лише на одному тренуванні перед зустріччю з французами. Тактика тренерського штабу України дала результат. Певні збої у незвичній схемі гри були лише у перші півгодини матчу. Цим і вдалося скористатися французам. Ще кілька моментів чемпіони світу поблажливо згаяли, розраховуючи надолужити згаяне згодом. Але далі гра вирівняла, й підопічні Шевченка не тільки надійно закрили головну зірку Франції й найдорожчого футболіста світу Кіліана Мбаппе, а й інших його партнерів. Натомість контратаки українців були дуже гострі, щоправда не завжди доходили до логічного завершення у вигляді бодай удару по воротах. Однак за сумою наша збірна таки награла на гол, який отримала у подарунок від футбольної Фортуни, котра з допомогою ніг французького захисника Кімпембе перетворила незграбний удар Сидорчука на результативний.

Українці вперше не програла французам у Франції і вдало розпочала відбір до ЧС-2022.

В іншому матчі групи D Фінляндія також розписала бойову нічию з Боснією та Герцоговиною – 2:2.

Протягом наступного тижня відбудуться ще два тури відбору. 28-го березня Україна прийматиме вдома боснійців, а 31-го – Казахстан.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися