Фото УАФ
Спорт

Нідерланди і Україна видали найяскравіший матч на Євро-2020 (відеоогляд)

14 червня 2021, 08:46
0
4
Сподобалось?
4

Збірна України стартувала на футбольному Євро-2020 матчем проти Нідерландів в Амстердамі.

Нідерланди – Україна – 3:2

Голи: 1:0 – Вейналдум (52), 2:0 – Веггорст (59), 2:1 – Ярмоленко (75), 2:2 – Яремчук (79), 3:2 – Дюмфріс (85).

Нідерланди: Стекеленбург, Дюмфріс, Тімбер (Велтман, 88), де Врей, Блінд (Аке, 64), ван Анхолт (Вейндал, 64), Вейналдум – к, де Рон, Ф. де Йонг, Депай (Мален, 90+1), Веггорст (Л. де Йонг, 88).

Україна: Бущан, Караваєв, Забарний, Матвієнко, Миколенко, Сидорчук, Маліновський, Зінченко, Зубков (Марлос, 13, Шапаренко, 64), Ярмоленко – к, Яремчук.

Команди провели матч на великих швидкостях і більше думали про атаку, аніж про захист. Уже на 2-й хвилині українці небезпечно ввійшли до штрафного суперників, але удару завдати не вдалося. Контрвипад господарів був ще більш загрозливим, і після удару Депая Бущану довелося рятувати команду. За три хвилини Георгій знову був на висоті, вигравши ближній бій у Дюмфріса.

Після стартового відрізку, який пройшов на зустрічних курсах, підопічні де Бура почали подовгу контролювати м’яч. Перевага помаранчевих періодично призводила до небезпечних ситуацій у володіннях Бущана. Видовищний сейв воротар здійснив на 39-й хвилині, парирувавши удар Вейналдума з рикошетом. А Дюмфріс, якого забули на дальній стійці, не зумів замкнути флангову передачу, схибивши з близької відстані. Українці ж за перший тайм провели кілька атак з ударами по воротах.

На початку другого тайму пройшла швидка комбінація господарів. Миколенко не зумів перервати пас на Дюмфріса, той прострілив із правого флангу в центр, Бущан перервав передачу, але Вейналдум, що набігав другим темпом, пробив до того, як Георгій встиг підвестися – 1:0. Уже за сім хвилин знову Дюмфріс відірвався від Миколенка та цього разу асистував Веггорсту. І хоча в цьому епізоді були підозри на фол з боку нідерландця, VAR підтвердив правомірність голу – 2:0.

А далі була божевільна 5-хвилинка від України. На 75-й хвилині Ярмоленко обігрався з Яремчуком та завдав чудового обвідного удару з-за меж штрафного у верхній кут. А за чотири хвилини Маліновський вдало виконав штрафний, а Яремчук переграв опонентів на другому поверсі, зрівнявши рахунок.

Але збірна Нідерландів знову використала проблемну для синьо-жовтих у цьому матчі зону лівого захисника. Цього разу результативного удару головою з передачі Аке завдав Дюмфріс, який перестрибнув Зінченка. 3:2. Цей матч став, поки що, найяскравішим і  найрезультативнішим на турнірі, адже команди часто забували про прагматизм і грали у романтичний футбол.

Свій наступний матч на Євро-2020 у групі «С» збірна України проведе 17 червня в Бухаресті з командою Північної Македонії, яка у першому турі поступилася збірній Австрії з рахунком 1:3.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися