«Динамо» врятувало провальний сезон і поставило кілька рекордів
Спорт

«Динамо» врятувало провальний сезон і поставило кілька рекордів

16 травня 2014, 13:27
0
0
Сподобалось?
0

«Динамо»-«Шахтар» - 2:1

Голи: 1:0 - Кучер (40, автогол), 2:0 - Віда (42), 2:1 - Коста (59).

«Динамо»: 1. Шовковський, 2. Даніло Сілва, 6. Драгович, 24. Віда, 4. Велозу, 19. Гармаш (Калитвинцев, 89), 27. Макаренко, 90. Беланда (Сидорчук, 85), 10. Ярмоленко, 7. Ленс (Вукоєвич, 71), 85. Мбокані.

«Шахтар»: 30. П'ятов, 33. Срна (Кривцов, 79), 5. Кучер, 44. Ракицький, 13. Шевчук, 6. Степаненко, 10. Бернард (Едуардо, 69), 29. Тейшейра, 8. Фред, 20. Коста, 9. Адріано.

Вилучення: Ярмоленко (90+4) - Ракицький (90+4).

Фінальний матч проводили у Полтаві. У місто завітало справжнє свято футболу і миру. Київські фанати змогли добитися, аби на трибуни попри попереднє рішення таки допустили ультрас обох клубів на матч. Загалом два фанугрупування, які раніше ворогували, демонстрували небувалу єдність.

Футбол був справжнім кубковим. Більше перемога була потрібна киянам. В. о. головного тренера Сергій Ребров прагнув будь-що позбутися такої неприємної приставки. Взагалі, президент, футболісти, уболівальники уже скучили за трофеями. Отож саме старання динамівців у першому таймі було винагороджене. Відкрив рахунок у грі захисник «Шахтаря» Кучер, який зрізав м'яча у власні ворота після удару Віди. До перерви лишалося мало часу, але тому ж Віді вистачило, аби подвоїти рахунок тепер уже без зрізок і рикошетів.

У другій половині гри гра була рівнішою. Коста у середині тайму відквитав один гол. Він ніби мав зробити гру цікавішою, але насправді тільки нашкодив їй. Попри мирну атмосферу на стадіоні між футболістами команд вона наелектризувалася до максимуму. Дійшла справа і до сутичок. Найбільшу спровокував грубим порушенням невдаха матчу Кучер. В результаті з поля вилучили найактивніших забіяк: у «Динамо» це Ярмоленко, а у «Шахтаря» - Ракицький. Динамівець Гармаш прагнув справжньої бійки, його стримували тренери, футболісти з лавки запасних. Зрештою Денис сам залишив поле і пішов у роздягальню. Що цікаво, Кучер відбувся лишень попередженням.

А тепер про рекорди «Динамо». Ця перемога для киян стала ювілейною - 10 раз столична команда здобула український кубок. Ветеран «Динамо» голкіпер Олександр Шовковський взяв участь у десятому кубковому фіналі. Наставник киян Сергій Ребров вперше в історії змагань незалежної України став першим, хто виграв національний кубок і як гравець, і як тренер.

Схоже мирна атмосфера якось вплинула і на тренера «Шахтаря» Мірчу Луческу. Він щиро посміхався, спостерігаючи за тим, як перемозі радіють футболісти команди, яка колись була для його підопічних і для нього особисто найпринциповішим суперником.

http://www.youtube.com/watch?v=bXo7hbdv4t4

http://www.youtube.com/watch?v=HuFMZ_V684Q


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися