Джошуа після поразки від Усика викинув за ринг його чемпіонські пояси
Спорт

Джошуа після поразки від Усика викинув за ринг його чемпіонські пояси

21 серпня 2022, 04:36
0
1
Сподобалось?
1

Чемпіон світу (IBF, WBA, WBO та IBO) в надважкій вазі, українець Олександр Усик (20-0-0, 13 КО) переміг британця Ентоні Джошуа (24-1-0, 22 КО) роздільним рішенням суддів у матчі-реванші та захистив свої титули.

Бій був дуже складним для українського чемпіона. Перші сім раундів точилася рівна боротьба з невеличкою перевагою Усика. 8 і 9 трихвилинки запамʼяталися потужним «бомбардуванням» від британця, а українець просто «виживав» у рингу. Але вже наступний, 10 раунд, став справжньою катастрофою для Джошуа. Він пропустив майже чотири десятка ударів й мав впасти незадовго до гонгу після потужної двійки від Олександра. Врятувало британця те, що він повалився на Усика й, зрештою, встояв. Далі українець ініціативи вже не віддавав.

Зрештою, один суддя (з Британії) віддав перемогу Джошуа (113:115), два інших (українець і американець) – Усику (115:113, 116:112).

Також Усик став володарем вакантного поясу The Ring.

Щодо рішення одного судді віддати перемогу британцю є питання. Адже за статистикою Усик значно перевершив суперника за загальною кількістю викинутих ударів (у тому числі силових), а також за кількістю влучних ударів (у тому числі силових). Олександр мав гірші показники, ніж Джошуа, лише у чотирьох раундах із дванадцяти.

Британець не зміг стримати своїх емоцій після поразки. Спершу забрав в Усика і обмотався українським прапором. Потім викинув чемпіонські пояси за ринг і пішов, але скоро вернувся і виступив з довжелезною промовою, яку так і не зміг завершити, але таки визнав перемогу опонента.

Олександр Усик присвятив свою перемогу всій Україні та ЗСУ.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися