Ціна газу для України невдовзі впаде до $250?
Україна

Ціна газу для України невдовзі впаде до $250?

12 січня 2015, 23:46
0
0
Сподобалось?
0

 

Завдяки падінню цін на нафту у другому кварталі 2015 року вартість російського газу для України може бути знижена до 250-270 доларів за тисячу кубічних метрів. Про це заявив глава аналітичного відділу групи компаній «Альпарі» Олександр Разуваєв, пише «Газета.Ру».
Європа так чи інакше виграє, враховуючи прив'язку російських газових цін до нафтових, вважає експерт. «Ланцюжок такий: дешева нафта - дешевий газ - дешева електроенергія - підйом металургійного сектора, - пояснює він. - Для Європи російський газ може подешевшати з нинішніх $350-370 за 1 тис. кубометрів до приблизно $300».

Як пише видання, для Азіатсько-Тихоокеанського регіону вигода очевидна вже зараз. В першу чергу мова йде про Китай, котрий є найбільшим споживачем. Серйозний профіт матиме зі зниження цін і Японія: минулого тижня глава японського міністерства з відновлення економіки Акіра Амарі заявив, що здешевлення нафти скоротить витрати країни і принесе в економіку Японії близько 7 трлн єн (близько $58,3 млрд) - ще наприкінці минулого року йшлося про ефект тільки в 4 трлн єн ($33,6 млрд).
Але найбільший бонус отримає Україна. За оцінкою пана Разуваєва, вже у другому кварталі (ціни на газ для України переглядаються щокварталу) ціна газу може знизитися з нинішніх $380 до $250-270 за тисячу кубометрів.
При цьому, експерт вважає, що ціна на нафту опуститься нижче $40 за барель, однак у найближчі два-три місяці відскочить, а середня ціна бареля в 2015 році складе $60-80.

Джерело: Високий Замок

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися