Україна

Москва вимагає від Києва погашення боргів

18 вересня 2015, 10:01
0
0
Сподобалось?
0
Росія зажадала від України повністю і в строк виплатити борг, повідомляє «Эхо Москвы».
 
Москва знову відмовилася списувати заборгованість Києва. Якщо розплатитися зараз, пояснили в російському уряді, не доведеться сплачувати ще й судові витрати, а також штрафні відсотки за прострочення платежів. Коментар послідував після виступу Прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка. Глава Кабміну запропонував Росії списати частину українського боргу на 3 млрд дол. На його думку, Москва повинна погодитися з умовами реструктуризації, про які домовилися з іншими кредиторами України.
 
«Позиція Росії залишається колишньою. Україна повинна повністю і в строк розплатитися за зобов’язаннями, придбаними в грудні 2013 року за рахунок коштів ФНБ, — повідомляє прес-служба уряду РФ, — Так звана боргова операція, в якій Росія не бере участі, не здатна достатньою мірою полегшити борговий тягар України. Дебітору вигідніше заплатити Російській Федерації прямо зараз, оскільки дефолт за цими зобов’язаннями коштуватиме йому набагато дорожче: доведеться сплатити не тільки судові витрати, а й штрафні відсотки за прострочення платежів».
 
Нагадаємо, Верховна Рада прийняла пакет законів про реструктуризацію приватного зовнішнього державного боргу — йдеться про списання близько $4 млрд і продовження терміну повернення решти $15 300 000 000. Угода, досягнута Україною та міжнародними кредиторами, порушили питання і про реструктуризацію частини заборгованості перед російською стороною.

Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися