Дмитро Ярош про застреленого «Альфою» колишнього бійця ДУКу: «Хтось із нього зараз буде ліпити „безкомпромісного борця“ і „революціонера“. Це ваша справа... Я його таким не бачив»
Україна

Дмитро Ярош про застреленого «Альфою» колишнього бійця ДУКу: «Хтось із нього зараз буде ліпити „безкомпромісного борця“ і „революціонера“. Це ваша справа... Я його таким не бачив»

11 грудня 2015, 17:41
0
0
Сподобалось?
0

Як ми повідомляли, позавчора у столиці під час спецоперації спецпідрозділ СБУ «Альфа» була ліквідована особливо небезпечна диверсійна група у складі росіян та українців. Один з її членів не забажав здатися і відстрілювався до останнього. Чоловіка знешкодили, але до того він важко поранив двох бійців «Альфи». Пізніше спецпризначенець помер. Убитим диверсантом виявився не росіянин, а колишній боєць ДУК ПС Олег Мужчиль. У соцмережах одразу ж розгорілася палка дискусія, про знищення патріотів псами режиму. Однак зовсім іншу думку висловив нинішній керівник ДУКу і колишній провідник «Правого сектору» Дмитро Ярош.

«Олегу Мужчилю не довіряв ніколи – на те були свої причини. З ним на війні зіткнувся один раз. Був серпень 2014року, ми тільки вийшли з-під Савур-могили і він з’явився на базі 5-го батальйону ДУК ПС. Сказав, що має бажання долучитися до нашої фронтової діяльності. Мене це зацікавило, бо він був місцевий і люди зі знаннями терену були дуже потрібні.

Якраз прийшла розвідувальна інформація, що в районі Оленівки катаються російські «Тигри». Відповідно, було прийняте рішення відправити у цей район нашу ДРГ для влаштування засідки на російських окупантів. Почалася робота: група вийшла, Олег пішов у головному дозорі й десь загубився… Завдання виконане не було.

Після цього, разом зі зброєю та ПНБ, які йому були виділені, він зник. За деякий час з’явився в тилу на наших вишкільних базах і був залучений посадовими особами ДУКу до розгортання відділу розвідки. Успіхів у нього на цьому поприщі не було…

Але спостерігав інше: непоборне бажання перевести ДУК ПС з боротьби із зовнішнім ворогом (для чого Корпус і створювався) на терористично-диверсійну діяльність проти існуючої влади, тобто знищити унікальне добровольче загальнонаціональне явище.

Окрім того, після поранення, лежачи в лікарні, я почав відстежувати цілеспрямовану роботу, яку він вів по дискредитації керівництва ПС, сіянню розбрату, плетінні інтриг тощо. Ось така правда життя.

Хтось із нього зараз буде ліпити «безкомпромісного борця» і «революціонера». Це ваша справа… Я його таким не бачив», – написав Дмитро Ярош на ресурсі «Сектор правди».


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися