У США знайшли останки Ярослава Мудрого! На них претендує... Росія
Україна

У США знайшли останки Ярослава Мудрого! На них претендує... Росія

23 березня 2016, 19:16
0
0
Сподобалось?
0

Знайдено прах київського князя Ярослава Мудрого. Він зберігається в одному з храмів США. Сюди останки великого князя вивезли під час окупації німцями Києва в 1941–1943 роках.

«Кільк років тому виявилося, щоб врятувати реліквію від знищення більшовиками, священик Никанор, який на той час завідував реліквіями Софії Київської, вирішив вивезти з Києва прах князя Ярослава Мудрого, чудотворну ікону Миколи Мокрого, яка датується ХІ-XIV століттями, а також богослужбові книги собору XVIII-XIX століть. Ікону я особисто бачила в храмі Святої Трійці в Брукліні. Священики знають, що ікона саме з Києва. У США православні священнослужителі на вищому рівні підтвердили, що в цьому ж храмі зберігаються останки князя Яролава Мудрого. Всі необхідні листи з приводу повернення реліквій в Україну ми вже відправили», — каже директор нацзаповідника «Софія Київська» Неля Куковальська.

За словами президента  Інституту реформ і розвитку Києва Олександра Вовченка, є підтверджена інформація, що в Росії вже створено робочу групу, яка знає, що останки князя Ярослава Мудрого знаходяться в одному з храмів в США, і вони теж їх хочуть отримати, але до себе в Москву! З огляду на те, як сусідня держава любить перекручувати історичні факти, нам потрібно поквапитися в цьому питанні.

Джерело: Високий Замок


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися