У США акула напала на українку: жінка у критичному стані
Україна

У США акула напала на українку: жінка у критичному стані

10 серпня 2023, 10:45
0
0
Сподобалось?
0

У США акула атакувала українку Тетяну Колтунюк, яка родом з Одеси, проте мешкає у Нью-Йорку.

За даними місцевих журналістів, хижачка відкусила майже 9 кілограм плоті, жінці вдалось вижити, зараз медики її рятують.

Про це пише The New York Times.

65-річна Тетяна Колтунюк зазнала нападу біля берега біля пляжу Роквей-Біч. Акула відкусила їй великий шматок лівої ноги вище коліна. Рятувальники помітили її крики про допомогу у воді - і витягли її на берег, де їй надали першу допомогу. Також їй наклали джгут на ногу, щоб зупинити кровотечу до прибуття швидкої допомоги.

Колтунюк доправили до лікарні Ямайки, де у вівторок персонал повідомив, що вона перебуває у стабільному, але критичному стані. За даними поліцейського звіту, жінка втратила близько 20 фунтів (9 кілограмів) плоті.

Після нападу в понеділок увечері поліція Нью-Йорка обстежила територію за допомогою гелікоптерів і безпілотників, але не виявила жодної акули.

"Ми сподіваємося на повне одужання цієї плавчині. Хоча це була страшна подія, ми хочемо нагадати нью-йоркцям, що укуси акул у Роквеї трапляються вкрай рідко", - сказала заявила речниця департаменту парків Нью-Йорка Меган Лалор.

Співробітники парку та експерти заявили, що цей укус акули був першим на пляжі Роквей-Біч "за останній час".

"Я не думаю, що за всю свою історію я чув про подібні травми в наших водах, незважаючи на те, що я працюю з акулами вже 30 років. Сама по собі травма незвичайна", - сказав Ганс Волтерс, польовий науковець із Нью-Йоркського акваріума Товариства охорони дикої природи.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися