Україна

Бойовики хочуть ще один «котел» — в Авдіївській промзоні

28 березня 2016, 18:21
0
0
Сподобалось?
0

Бої в Авдіївці не вщухають ані вдень, ані вночі, а вузенький провулок, який з'єднує промзону з містом, перетворився на дорогу життя. Бойовики намагаються перерізати її, загнати українських військових у пастку, у міні-котел, передає ТСН. Проте відступати з промзони зараз просто неможливо, бо так для бойовиків відкриється прямий шлях до центру Авдіївки.

Зазначається, що Мінські угоди наразі зупинили Україну на межі Авдіївської промзони. Проте бойовикам важливо переконати Москву в тому, що українці підуть далі. Тоді, ймовірно, Росія, як в Іловайську або під Дебальцевим, введе регулярні війська і розпочне широкомасштабну війну. Це єдиний порятунок ватажків так званої «ДНР» від правосуддя.

«Те, що вони не візьмуть, мабуть, вони вже зрозуміли. І вони будуть руйнувати будинки, щоб ми не мали, де зачепитися», — розповів боєць розвідки 58-ї бригади «Грек».

Взагалі операція у промзоні починалася дуже тихо. «Ми зайшли спокійно, без єдиного пострілу. Зайняли оборону і обладнали усе», — розповів головний сержант розвідувальної роти «Лакі».

Першою у промзону увійшла розвідрота 58-ї бригади. Разом з нею — відчайдухи з інших, поки що засекречених, підрозділів. «Вони не могли зрозуміти: як це була територія під ними, і ось увійшли українські Збройні сили, і вони не можуть там вільно гуляти», — розповів «Архангел».

Лише за добу бойовики збагнули, що проґавили промзону. «Зрозуміли, що не можуть відбити цю територію, і, можливо, вони трохи бояться, що ми підемо в наступ», — каже «Старшина».

Взяти промзону майже неможливо, але противник не заспокоюється. Позбавити українців мобільності, завдання, яке зробило бойовиків занадто винахідливими. З протитанкових мін та танкових снарядів вони закладають пастки для військових.

Джерело: Високий Замок


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися