«Я люблю тебе більше за життя»: вагітна записала відео своєму малюку на випадок, якщо помре
Україна

«Я люблю тебе більше за життя»: вагітна записала відео своєму малюку на випадок, якщо помре

29 червня 2019, 13:44
0
0
Сподобалось?
0

Оксана Багно з Одеси народилася із рідкісною хворобою Марфана – генетичним порушенням. Такі хворі зазвичай є надміру високими, худими, з довгими руками, ногами, пальцями і ступнями, також для них характерні надзвичайно гнучкі суглоби і сколіоз. В їхньому організмі – збій у роботі судин, серця, суглобів, очей і легень. Ріст Оксани уже перевищив позначку два метри. Але недуга – дрібниці, порівняно з життєвою історією цієї одеситки…

Коли дівчині було 7 років, її мама втопилася у неї на очах. Через недовгий час її батька знайшли у сміттєвому баку вбитим. Два старші брати Оксани, які, до речі, теж мають хворобу Марфана, навчалися в інтернаті для слабозорих в Одесі. Туди ж через деякий час потрапила і дівчина. Там, як розповідає наша героїня, її зґвалтував рідний брат. Тоді їй було лише  9 років... Нині він перебуває у психлікарні на лікуванні як розумово відсталий. Іншого брата убив рідний дядько. Вдарив  по нирках палицею, і цього вистачило, аби хлопця за півтора місяця не стало. Потім дівчині через сімейні негаразди довелося піти від бабусі, у якої вона жила після інтернату. У 16 років її жорстоко зґвалтувала «зграя» молодиків. Ночувала вона, де ніч застане. Працювала теж де прийдеться, лиш би заробити копійчину на хліб. Нерідко доводилося і жебракувати. Потім її поселили у соціальний центр, згодом вона спромоглася, аби винаймати квартиру. Оксана пережила операцію з видалення ока. Та й на другому зір - далеко не найкращий.

В один момент у дівчини просто опустилися руки, і вона замислила вкоротити собі віку. Однак фактично у вирішальний для неї момент дізналася, що вагітна. А сталося це, коли Оксана відзначала своє 25-річчя… Щоправда, батько дитини цій звістці не зрадів і «порадив» зробити аборт.

Лікарі дівчині теж сказали, що доведеться обирати – або її життя, або життя малюка. Адже є ризик, що серце просто не витримає навантаження вагітністю. В один голос наполягали на перериванні вагітності. Однак Оксана навідріз відмовилася йти на такий крок, не хотіла позбавляти себе змоги стати мамою. І хай хоч ціною власного життя. Вона навіть записала відео своєму малюку, на випадок, якщо помре. «Дороге моє дитя, якщо ти дивишся зараз це відео, значить мене уже немає серед живих. Я люблю тебе більше за життя…» – далі молода жінка ще багато говорила про свою материнську безумовну любов, але, на щастя, цей відеозапис виявився не потрібним, бо тепер свою ніжність для дитини вона може виявляти у реальному житті.

– До 22 тижня вагітності лікарі буквально тероризували мене, щоб робила аборт. А я сказала, що ні в якому разі. А коли мені робили кесарів розтин, у мене сталася сильна кровотеча. Дивом мене урятували. Потім ще в пологовий почали ходити соцслужби, казали мені писати відмову від дитини, оскільки в мене немає де жити. Я плакала і просила…  І якби не телеканал «СТБ», не знаю, чим би це все закінчилося, – каже жінка.

Дівчинка, яку назвали Таїсія, народилася здоровою і стала цілим світом для своєї мами. Оксана нарешті відчула себе потрібною. Вона себе обмежує, а донечці – усе віддає. Одна проблема, немає власного житла, тож мамі і доньці доводиться часто переїжджати. Зверталася молода жінка з проханням про допомогу і до місцевої влади, і лист президенту написала – безрезультатно. Дуже допомагають їй волонтери і просто чужі люди. Щоправда, спокою і досі не дають соцслужби. До слова, нині Таїсії уже півтора рочки.

– Я не знаю, чого вони причепилися до моєї дитини, чому так зацікавилися нею? Я не п’ю, я не шляюся, може, хочуть її комусь продати? – бідкається молода мама.

За життя Оксана була обділена усім. Вона зважилася народити навіть під загрозою смерті. То невже у неї можна просто взяти і забрати дитину? І кому з них обох від цього буде легше? «Якщо у мене не буде донечки, я цього просто не переживу», – постійно повторює молода жінка. І дійсно, таки не переживе…

Ірина Бура

Оксана благає всіх небайдужих відгукнутися на її проблему. «Не дайте, прошу вас, аби я лишилася без своєї кровинки», – каже вона. Тож, якщо хтось має змогу допомогти Оксані та її донечці фінансово чи, можливо, може посприяти із житлом, подаємо номер карти. За номером її мобільного звертайтесь безпосередньо на сайт "Вісника+К"

«ПриватБанк» 5168 7427 1340 0004 Оксана Багно


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися