Коронавірус з Китаю: чи варто хвилюватися українцям
Україна

Коронавірус з Китаю: чи варто хвилюватися українцям

24 січня 2020, 15:24
0
0
Сподобалось?
0

Прем'єр-міністр Олексій Гончарук заявив, що в Україні перейматися через розповсюдження коронавірусу з Китаю наразі не варто.

Про це він сказав 24 січня під час брифінгу за результатами засідання Кабінету міністрів, - передає ТСН.

"Станом на сьогодні жодних підстав для переживань в Україні немає, немає жодного підтвердженого, зафіксованого випадку подібного захворювання на території України", - заспокоїв прем’єр.

Він повідомив, що в Україні на рівні Міністерства охорони здоров'я створили оперативний штаб через загрозу поширення смертельного коронавірусу з Китаю.

Гончарук додав, що 24 січня відбудеться координаційна нарада між прикордонниками, митниками та органами санітарно-епідеміологічного нагляду, аби запобігти поширенню хвороби.

Нагадаємо, вірус, який схожий на застуду, але, на відміну від неї, дуже швидко вражає легені й інші органи, розпочався з ринку морепродуктів у китайському місті Ухань. Нині сам ринок зачинений і огороджений поліційною стрічкою, а у місті активно відбуваються заходи із знезараження. Посилено контроль в аеропортах не лише Китаю – Таїланд, Австралія та Японія ретельно стежать за пасажирами.

Відомо, що вірус з китайського Уханя належить до великої родини коронавірусів. Розповсюдження хвороби розпочалося з ринку тварин. Вірус

У Китаї підтвердили, що новий смертоносний коронавірус може передаватися від людини до людини, передається повітряно-крапельним шляхом тваринам, людям. 

Спалах вірусу припав на найгірший час - святкування китайського Нового року. Адже саме цього тижня громадяни Піднебесної активно мандрують - приїжджають на свята до родичів як всередині країни, так і з-за кордону. 

Базові рекомендації для уникнення зараження коронавірусом:

- уникати контактів з тваринами;

- не їсти сире або погано оброблене м'ясо;

- уникати контактів з людьми, у яких є ознаки захворювання;

- регулярно та ретельно мити руки.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися