Схуд на 30 кг, шкіра уражена грибком: тривожні новини про українця-в'язня Кремля
Україна

Схуд на 30 кг, шкіра уражена грибком: тривожні новини про українця-в'язня Кремля

13 лютого 2020, 17:33
0
0
Сподобалось?
0

Незаконно засуджений до 9,5 року позбавлення волі провідник із Рівного Сергій Бугайчук, який чекає вручення вироку та апеляції у СІЗО в Брянській області Росії, поскаржився на неналежні умови утримання та погіршення стану здоров’я.

Про це заявила уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова. Подробиці про стан українця, показавши фото листа від нього, вона написала у Фейсбуку.

"Громадянин України скаржиться на постійний моральний тиск з боку співкамерників через його національну приналежність, а також на погану якість харчування", – йдеться у повідомленні.

У листі українець написав, що в його камері взагалі недотримані вимоги санітарно-гігієнічних норм утримання, а також площі з розрахунком на одну особу. Крім цього, відсутня примусова вентиляція повітря і гаряче водопостачання.

Водночас уповноважена ВРУ підкреслила, що навіть після її звернення, адміністрація пенітенціарної установи так і не надала йому необхідної медичної допомоги.

"Сергій Бугайчук за час перебування у місцях несвободи на території РФ схуд на 30 кілограмів. У нього з'явився біль у правому боці та проблеми з серцем, а шкіра по всьому тілу вражена грибковими захворюваннями", – зазначила Денісова.

З цими словами вони звернулася до Уповноваженої з прав людини в РФ Тетяни Москалькової з вимогою відновити права незаконно засудженого – забезпечити належні умови тримання, сприяти в проведенні повного медичного обстеження та надання кваліфікованої лікарської допомоги відповідно до міжнародних стандартів.
"Закликаю представників міжнародних правозахисних організацій та дипломатичного корпусу України сприяти відновленню порушених прав громадянина України. Та спільно змусити країну-окупанта дотримуватися міжнародних стандартів прав людини", – підсумувала Денісова.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися