В Україні між областями встановлять карантинні блокпости
Україна

В Україні між областями встановлять карантинні блокпости

5 квітня 2020, 15:04
0
0
Сподобалось?
0

Із понеділка, 6 квітня, між областями України за новими правилами запрацюють контрольно-пропускні пункти, які, в рамках посилення карантинних заходів через коронавірус, здійснюватимуть не тільки перевірку документів, а й температурний скринінг.

Про це на онлайн-брифінгу 5 квітня повідомив заступник міністра охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко, - передає Обозрватель.

"Штаб з ліквідації надзвичайних ситуацій підготував методичні рекомендації, які оновлюють вимоги до контрольно-пропускних пунктів, що зараз будуть ставитися на в'їзді-виїзді в кожну конкретну область. Ми прописали, хто саме там перебуватиме, які заходи здійснюватиме", – сказав він.

Зазначається, що на КПП нестимуть чергування працівники Національної поліції України, Державної служби України з надзвичайних ситуацій, Держпродспоживслужби, Національної гвардії України, медичні працівники, які забезпечені всіма необхідними санітарними засобами.

Зокрема, на контрольно-пропускних пунктах у водіїв та пасажирів транспортних засобів перевірятимуть температуру тіла, проводитимуть санітарний огляд речей, багажу й транспортного засобу.

Водночас у разі виявлення ознак захворювання на коронавірус людей будуть направляти до спеціалізованих медичних закладів із дотриманням санітарно-медичних вимог.

Тож водіям та пасажирам для безперешкодного пересування по території областей необхідно мати при собі документи, що посвідчують особу та підтверджують проживання на відповідній території. У разі, якщо людина не проживає, але працює у відповідному населеному пункті, необхідно мати при собі довідку з місця роботи.

За словами головного санітарного лікаря, відповідні заходи спрямовані на те, щоб обмежити мобільність населення й, відповідно, зменшити поширення коронавірусу на території країни.

"Якщо люди дотримуватимуться жорстких карантинних заходів, динаміка росту захворювання буде розтягнута в часі, а це дозволить запобігти піку захворювання", – додав Ляшко.

Він підкреслив, що так країна зможе краще підготувати систему охорони здоров'я, а отже унеможливити одночасне масове надходження до лікарень дуже великої кількості інфікованих.




Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися