Звернення Зеленського з нагоди 9 травня
Україна

Звернення Зеленського з нагоди 9 травня

9 травня 2020, 12:13
0
0
Сподобалось?
0

Президент України Володимир Зеленський звернувся до українців з нагоди Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Звернення опублікували на сайті глави держави.

"Пам’ятаючи всі жахи того періоду, ми не робимо з війни культу. І цей важливий день – не рекламна кампанія, не змагання гасел, не помпезний конкурс танців на кістках. Бо для вшанування подвигу кожного, хто наближав перемогу, головне не гучність, а щирість. І наша перемога у кожного в серці", - зазначив він.

Президент зазначив, що сьогодні ветеранів Другої світової залишилося вкрай мало. І дуже шкода, що згадуємо про них здебільшого в ці травневі дні. Хоча повинні дякувати їм щодня. Вони віддали війні свою молодість для того, щоб молодість була у нас.

"75 років тому ми здобули перемогу над нацизмом. Знадобилося ще 46 років, щоб ми здобули незалежну Українську державу. І сьогодні вже шостий рік поспіль ми її захищаємо", - сказав Володимир Зеленський.

Він оголосив про проєкт меморіальних символів. У межах проєкту в Україні встановлять чотири дзвони.

"Вчора я був на Луганщині, біля першого селища, де у 42-му році почалося звільнення України. І там буде встановлено перший дзвін – Дзвін Пам’яті.Сьогодні я на Закарпатті, поруч із місцем, де завершилося вигнання загарбників. Тут буде встановлено Дзвін Перемоги", - каже президент.

Також він хоче ще встановити Дзвін Миру в Донецьку та Дзвін Єдності – у Сімферополі.

"В мить, коли в Україні настане мир і ми повернемо своїх людей та свою землю, чотири дзвони одночасно сповістять про цю знакову подію в історії України", - підкреслив Зеленський.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися