На українських морях туристів атакують змії та скорпіони
Україна

На українських морях туристів атакують змії та скорпіони

17 липня 2021, 10:52
0
0
Сподобалось?
0

Жителі приморських районів України бідкаються: у цьому році справжнє нашестя комарів та гадів. З аптек та прилавків магазинів змели усі засоби проти комах. У деяких містах навіть серед дня проводять дезінфекцію. Та дошкуляють не лише крилаті кровопивці, а й блохи, змії та скорпіони!

Неподалік міста Приморськ у Запорізькій області є лиман. Поблизу в очереті чаяться змії. Та у велику спеку вони переповзають через косу в Азовське море, де полюють на дрібну рибку. Також це море заполонили медузи, яких вивозять тачками. Ще одна напасть – морські блохи. Вони теж докучають туристам на Азовському морі, трапляються і на Чорному. Після укусів цієї нечисті на шкірі з’являються червоні плями, іноді навіть пухирі! У рідкісних випадках укус морської блохи може викликати навіть анафілактичний шок, і тоді людина може померти. У столиці в озері Редькине виявили водяного скорпіона, після укусу якого стається мимовільне скорочення м’язів, тож є загроза втонути.

А комарі допікають всюди. Унікальний пристрій для відлякування від усіх комах винайшли молоді науковці з Херсона. Їхня розробка перемогла на інвестиційному конкурсі в США. Зовні вона схожа на сміттєву урну, яка «дихає», виділяючи вуглекислий газ, а також має тепло та запах плоті, як людина!

Наталія КРАВЧУК


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися