Російські військові захопили у Криму філію українського вишу
Україна

Російські військові захопили у Криму філію українського вишу

17 травня 2014, 10:35
0
0
Сподобалось?
0

Ректорат Університету банківської справи Національного банку України заявляє про захоплення Севастопольського підрозділу вузу.

30 озброєних військових заблокували приміщення інституту, а студентів і науково-педагогічних працівників вивели з навчального корпусу з вимогою негайно визнати директором інституту жінку, яка з'явилася тут з папером від колишнього російського адмірала, нині «губернатора» Севастополя.

«Університет банківської справи Національного банку України висловлює стурбованість щодо подій, які відбулися на території його структурного підрозділу - Севастопольського інституту банківської справи. Звертаємо увагу, що процедура призначення та звільнення попереднього керівника закладу регламентується чинним законодавством», - йдеться в заяві ректорату вишу.

У ректораті також заявляють, що зазначений прецедент унеможливлює подальше функціонування навчального закладу, призводить до зриву навчального року та отримання дипломів випускниками інституту.

Як пишуть севастопольські ЗМІ, зміна керівництва вузу пов'язана з тим, що попередній директор Севастопольського інституту банківської справи не поспішав переводити навчальний заклад під владу окупантів. Досі на будівлі інституту залишається український герб, українська символіка залишалася і в навчальних корпусах, а викладання тривало українською мовою.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися