Місяць ховався під носом в окупантів
Україна

Місяць ховався під носом в окупантів

30 вересня 2023, 12:00
0
0
Сподобалось?
0

Воїн 47-ї окремої механізованої бригади з позивним Маестро пробув понад місяць у Роботиному, що у Запорізькій області, і не попався російським окупантам. Його історію опублікувала прес­служба бригади.

За словами військового, він є першим українським бійцем, який зайшов до Роботиного, – це сталося 22 липня після чергового штурму.

Окупанти обстрілювали українських військових, в тому числі касетними снарядами. Тоді Маестро отримав опіки очей. Він поділився жахливими спогадами про те, як росіяни застрелили його пораненого побратима. Перед цим загарбник запитав українця, звідкіля той. Коли почув відповідь: «Із Запоріжжя», вистрелив у голову. Солдату, який прийшов звільняти свій дім!

Самого Маестро переслідував ворожий дрон та обстрілював з усіх боків, але чоловіку вдалося сховатися у глибокій ямі, на яку він випадково натрапив серед кущів. У схованці пересидів кілька днів.

Коли він опинився у Роботиному, то ховався у сараї, але встиг добряче нашкодити російським окупантам, які жили в кожній цивільній хаті. Наприклад, йому вдалося підповзати до ворожих гармат та засипати у стволи пісок, що призводило до вибухів. А ще Маестро доводилося боротися за своє життя.

«Один раз мене засікли, їх було двоє. Вони ходили та шукали мене, а я сховався в городі. І той москаль, який був молодший, запитав: «А што ми с нім сдєлаєм?» Старший відповів: «Растрєл на мєстє». Тоді вони мене не знайшли, пощастило», –  розповідає Маестро.

В Роботиному йому доводилося майже весь час голодувати. Він розповів, як добував їжу та воду. За кілька тижнів, що провів там, боєць з’їв майже пів мішка сухої вермішелі «Мівіна». Але найбільше він боявся не голоду, а потрапити до полону.

«Я носив у кишені патрон. Сам себе не знаю, чи зміг би застрелити, але патрон носив. У полон не здався б», – каже він.

Уже 24 серпня Маестро побачив у Роботиному українських бійців.

Зі сльозами на очах чоловік розповідає, як вони увірвалися у селище на «Bradley», а перелякані «орки» тікали прямо в тапках.

Марта ДИМИДІВСЬКА


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися