Школяр зробив квадрокоптер-міношукач
Україна

Школяр зробив квадрокоптер-міношукач

25 квітня 2022, 14:57
0
0
Сподобалось?
0

Ще коли киянин Ігор Клименко навчався у п’ятому класі, дуже переживав за події на Донеччині та Луганщині. Тоді вигадав робота для військових. Хлопець змалечку захоплювався конструюванням, тож коли став учнем Київської малої академії наук, змайстрував оригінальний квадрокоптер-міношукач. Завдяки цьому винаходу школяр отримав золоту медаль на найбільшій виставці технологій у Південно-Східній Азії та срібну на Женевській міжнародній виставці.

– Схожі розробки були у Великій Британії, але їх не втілили у реальне життя, – розповідає хлопець. – У США теж є подібні винаходи для знаходження підводних мін, але такі дрони є дуже дорогими та громіздкими. А мій має відносно невелику вартість та компактний. Є зручним для тактичних переміщень військ, бо можна нести у рюкзаку. Користуватися ним теж легко. Дрон підлітає до будь-якого металевого об’єкта, передає інфрачервоні сигнали на плату або комп’ютер. Тоді прораховуються координати, і «коптер» бризкає фарбою на небезпечне місце. На цю мітку буде орієнтуватися сапер.

Хлопець переконаний, що його винахід значно полегшить та зробить безпечнішим процес розмінування. А також збереже життя тисячам людей.

Наталія ВЕЧОРОВА


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися