«Впала парта»: у Луцьку в ліцеї у дівчинки відбило частину пальця
Україна

«Впала парта»: у Луцьку в ліцеї у дівчинки відбило частину пальця

14 вересня 2023, 18:09
0
0
Сподобалось?
0

У Луцьку, ще в 2020 році в ліцеї №4 стався нещасний випадок – на школярку Анну-Марію впала парта та відтяла дівчинці частину пальця.

 Батьки забрали дитину зі школи, а згодом подались до суду – аби освітній заклад відшкодував їм матеріальну та моральну шкоду.

Про це йдеться у сюжеті ТРК «Аверс».

Струс мозку і відбита фаланга пальця руки – так завершилось перебування у групі продовженого дня доньки Андре Тіма. З того часу родина змінила не тільки школу, а й країну проживання. Батько каже, що хоче поставити крапку у цій історії, аби подібних інцидентів не було в майбутньому.

«Дуже довго вона намагалась не користуватися цим пальцем та ховала його. Ми намагалися до неї ставитися якнайкраще, щоб їй було простіше, але я бачу, що це питання досить довго її турбувало. Спочатку ми не хотіли роздувати справу, але побачили реакцію ліцею, тому вирішили подати до суду. Я не хочу бачити через рік у новинах ще один такий випадок», – каже батько дитини.

Під час судового засідання, яке відбулось 12 вересня, сторона відповідача наголошувала, що подія сталася не під час перебування на уроках.

«За заявою матері, це було її бажання, було видано наказ про зарахування даної дитини у групу продовженого дня. Відповідно подія, яка відбулася о 13:30, сталася у позаурочний час. Тобто в період, коли не надавалися освітні послуги позивачці», – заявила Юлія Спас, представниця ліцею.

Позивні вимоги щодо відшкодування матеріальної та моральної шкоди, зі слів представниці освітнього закладу, вони не визнають, адже, на їх думку, нещасний випадок стався через необережність самої дитини. Представник потерпілої Віталій Жуковський поцікавився, які саме правила безпеки порушила школярка, адже саме цим апелює ліцей у суді. Проте чіткої відповіді він не отримав. Тоді суддя сам запитав пані Юлію про ті ж правила. На що та відповіла:

«Ми не стверджуємо, що дитина порушила будь-які правила безпеки. Дитина гралась і на неї впала парта. До чого тут вина відповідача», – каже Юлія Спас.

Крім того, не змогла вона дати відповідь на питання суду про те, хто у навчальному закладі відповідає за закріплення предметів освітнього процесу, наприклад, дошки та парти. Проте після скрупульозного допиту суд дійшов висновку, що як таких правил поводження з партами у школі немає, тому й не зрозуміло, які саме правила порушила школярка.

Наступне засідання має відбутися у жовтні, можливо, тоді суд з'ясує, хто понесе відповідальність за травми у дитини.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися