На територію України Росія перекинула 10 «Градів» та танки Т-64В, але більше не зможе — кордони нарешті перекрили
Україна

На територію України Росія перекинула 10 «Градів» та танки Т-64В, але більше не зможе — кордони нарешті перекрили

20 червня 2014, 15:10
0
0
Сподобалось?
0

Виконувавч обов'язків міністра оборони України Михайло Коваль під час виступу у Верховній Раді України відзвітував про те, що збройні сили спільно з Держприкордонслужбою та Нацгвардією завершили операцію з відновлення контролю над кордоном. За словами Коваля, увесь проблемний регіон взятий в оточення.

За час, доки частина державного рубежу була безконтрольною з РФ в Україну заїхала досить значна кількість техніки та важкого озброєння. «У нас була оперативна інформацію про те, що 10 бойових машин Град БМ-21 перетнули держкордон України і знаходяться на теренах України. Одна машина була захоплена і знищена. У ній ми знайшли доказову базу, що це машина із 18 мотострілецької бригади із Чечні, Південного військового округу РФ. Там були блокноти, карта вогню і печатки цієї бригади. Крім цієї машини, ми виявили ще 6 таких машин. Ми тримаємо їх в полі зору. І тільки вони з'являються на відстані гарматного пострілу, ми одразу відкриваємо вогонь. Наші дії не дають їм можливості відкрити прицільний вогонь. Зафіксовано тільки два моменти, коли реактивні установки відкривали вогонь. Це по населеному пункту Білопілля і другий момент - по населеному пункту Амвросіївка», - заявив Коваль.

Також міністр розповів про танки. Зокрема з Росії в Україну перекинули три танки Т-64В. За словами міністра вони були ретельно зафарбовані, на них немає номерних та інших розпізнавальних знаків. Також терористи використовують один з двох знятих з п'єдесталу танків ІС-2 часів Другої світової. Оскільки боєприпасів до нього немає, на бронемашині встановили крупнокаліберний кулемет. Є у наявності у бойовиків і БТРи.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися