Порошенко повіз мир на Донбас у відповідь терористи обстріляли військових
Україна

Порошенко повіз мир на Донбас у відповідь терористи обстріляли військових

21 червня 2014, 15:26
0
1
Сподобалось?
1

Вчора Президент України Петро Порошенко особисто поїхав представляти свій план мирного врегулювання військового конфлікту на Донбас. Петро Порошенко побував у Святогірську, де нині багато біженців зі Слов'янська. Президент поспілкувався з ними та місцевими мешканцями, які теж давно мріють про мир.

Петро побував у таборі Антитерористичного центру Національної гвардії. Він поспілкувався з військовими, із задоволенням фотографувався з бійцями. Порошенко також вручив державні нагороди та військове спорядження (тепловізори, біноклі) бійцям Нацгвардії.

Тут же Порошенко підписав указ про тимчасове одностороннє припинення вогню, починаючи з 20:00 20 червня до 10:00 27 червня. Це робиться для того, щоб терористи могли скласти зброю, а ті, хто цього не зроблять, будуть знищені. Бойові дії будуть носити тільки характер відповіді, тобто якщо бойовики будуть нападати на наші сили. Президент також заявив, що найближчим часом почнеться відновлення будинків, постраждалих під час боїв. Всі роботи з відновлення вестимуться за рахунок держави.

Проте терористи ігнорують мирний план Президента і відповіли вогнем. Сьогодні вночі бойовики з мінометів і 30-мм артилерійської гармати обстріляли позиції сил АТО біля Краматорського аеродрому та на горі Карачун. На 2 КамАЗах російського виробництва терористи зробили спробу штурму командного пункту військової частини, дислокованої біля населеного пункту Амвросіївка. Також обстріляли з АГС і мінометів блок-пост сил АТО в районі населеного пункту Рубіжне та в районі Слов'янська. В усіх випадках постраждалих серед силовиків немає, тоді як нападники понесли втрати.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися