Побратим загиблого Героя з Волині подолає 10 кілометрів у пам’ять про нього
Україна

Побратим загиблого Героя з Волині подолає 10 кілометрів у пам’ять про нього

14 серпня 2023, 15:30
0
0
Сподобалось?
0

Вшановуючи ім’я полеглого в бою камінь-каширця Романа Букала, бійця 73-го морського центру спеціального призначення Сил спеціальних операцій ЗСУ, його близький друг-військовослужбовець бігтиме 10-кілометрову відстань у рамках всеукраїнського та міжнародного марафонів «Шаную воїнів, біжу за Героїв України».

Акцію, яка проходитиме вже вшосте, започаткував у 2018 році батько загиблого Героя російсько-української війни, «кіборга» Олексія Дурмасенка — Олег Дурмасенко спільно з Таїсією Братасюк та Дмитром Примаченком.

Кожного року тисячі українців беруть участь у такому марафоні, аби вшанувати тих, хто віддав життя, захищаючи незалежність та територіальну цілісність України, а також продемонструвати вдячність рідним полеглих воїнів. З 2022-го захід набув широкої міжнародної підтримки — в пам’ять про наших захисників і захисниць бігли в США, Нідерландах, Грузії та багатьох інших країнах, загалом долучилося понад 7000 осіб.

Реєстрація на захід, що відбудеться 26 серпня, напередодні Дня пам’яті захисників України, триватиме до 20 серпня. Камінь-Каширський район втратив у цій війні чи не найбільше оборонців на теренах західних областей, - пише газета Полісся.

Тож організатори закликають волинян долучатися до марафону й пробігти за кожного свого загиблого земляка. Окрім реєстрації треба зробити на офіційній фейсбук-сторінці забігу ще короткий допис про свого Героя, аби вся країна дізналася про нього.

– Цього року забіг вперше буде проходити в режимі онлайн. Це не змагання, а вшанування. Тож кожен, хто долучиться до акції, може подолати посильну для нього відстань. Учасник має зареєструватися за посиланням, обравши дистанцію на 2, 5 чи 10 кілометрів, вказати ім’я Героя, за якого хоче бігти.

Якщо вашого воїна вже хтось обрав раніше, наш волонтер автоматично запропонує вам в анкеті ім’я іншого захисника. Після цього у п’ятиденний термін на електронну пошту учасникові приходить порядковий номер з іменем Героя. Він самостійно роздруковує його, закріплює на собі та біжить 26 серпня в будь-якому зручному і безпечному для себе місці.

За кордоном для спільного забігу будуть організовуватись цілі групи нашої діаспори. Подолавши дистанцію, учасник робить пост-звіт у групі Забігу (або на своїй сторінці) з хештегами #БіжуЗаГероя_2023 та #забіг2023), – пояснила головна тренерка Національної ради спортивної реабілітації захисників України, головна суддя забігу Наталя Крушинська.

– Ми не розголошуємо імен бігунів, адже серед них є багато чинних військовослужбовців, волонтерів, членів сімей полеглих. Можу зауважити лише, що за камінь-каширця Романа Букала під номером 7 буде долати 10-кілометрову дистанцію, зокрема, один із його близьких побратимів».


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися