Жителі  Луцька  скаржаться на зачинені укриття
Україна

Жителі Луцька скаржаться на зачинені укриття

16 серпня 2023, 14:53
0
0
Сподобалось?
0

У Луцьку після ракетного удару армії рф по підприємству на гарячу лінію 15-80 надійшло три скарги щодо зачинених під час повітряної тривоги укриттів.

Як розповів Суспільному начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міськради Юрій Кирилюк, повідомлення надходили з різних мікрорайонів міста.

Одне із укриттів було зачинене на проспекті Соборності.

"Я сьогодні з ними (ОСББ — ред.) спілкувався, там відбулось те, що чергова не почула дзвінка, сигнал на мобільний їй не прийшов. Хоча там і сирена поруч, але жінка не почула і відкрила, вже люди стукали і була вже критична ситуація, вже ті ракети падали", — сказав Кирилюк.

Зі слів начальника міського відділу з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту, також укриття було зачинене у будинку на проспекті Молоді, 4. "Ми будемо працювати з керівництвом ОСББ, щоб не нехтували і відкривали", — додав посадовець.

Перелік та адреси усіх укриттів Луцької громади є на сайті міської ради, — зазначив Юрій Кирилюк, — під час повітряної тривоги туди може потрапити будь-хто. Де зберігаються ключі та як їх відчинити — мешканці кожного будинку чи ОСББ вирішують самостійно.

Усього у Луцькій громаді сто одне сховище і протирадіаційне укриття, й 725 – найпростіших, які розташовані у підвалах будинків, навчальних закладів, культових споруд.

Зі слів начальника відділу з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення, міськради зараз працюють над тим, аби три паркінги нових житлових комплексів внести до переліку сховищ.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися