У Львові розпочався Сорочинський ярмарок: збирають гроші на потреби ЗСУ
Україна

У Львові розпочався Сорочинський ярмарок: збирають гроші на потреби ЗСУ

25 серпня 2023, 12:25
0
0
Сподобалось?
0

Цьогоріч Національний Сорочинський ярмарок вперше відбувається у Львові.

За 25 років своєї історії існування подія не відбулася лише двічі – через пандемію ковіду у 2020 році та через повномасштабне вторгнення росії у 2022 році.

Цього року Сорочинський ярмарок довелося перенести, адже майданчик у Великих Сорочинцях не має укриття. Тепер майстри з усіх куточків України приїхали до Львова, аби показати та продати свої товари.

Захід зібрав понад сотню представників з усіх регіонів України. Про це Суспільному розповіла керівниця проєкту Світлана Свищева.

З різних куточків України на Сорочинський ярмарок у Львові приїхали народні майстри, творчі колективи та виробники різної продукції. Христина Микитюк з родиною приїхала з Івано-Франківщини, привезли на ярмарок покутську кераміку.

"Кожна тарілка, кожен виріб — особливі, тому що це ручна робота, вони рідко повторюються", — розповідає учасниця ярмарку Христина Микитюк.

Світлана Дуброва представляє Дніпропетровщину. Каже, є постійною учасницею Сорочинського ярмарку. Торгує виробами з вовни, іграшками та ляльками-мотанками.

"Мотанки ми виготовляємо самі, ручна робота. Кожна мотанка має значення. Є мотанка суто жіноча. Якщо ви її подаруєте дівчинці — це буде їй побажання щастя, любові, це оберіг сім’ї. А є мотанка яка забирає все погане — недух. Її дарують людині, яка хворіє, щоб одужала. Це — оберіг здоров’я", — говорить учасниця ярмарку Світлана Дуброва.

Серед відвідувачів сорочинського ярмарку не лише львів’яни.

"Я вважаю, що побільше має бути таких заходів, бо в такий час вони патріотично налаштовані. Беруть участь колективи і дають нашим підприємцям можливість те, що вони роблять, продати", — каже відвідувачка ярмарку Ярина.

Сорочинський ярмарок у Львові відбувається вперше, розповіла керівниця проєкту Світлана Свищева.

"В нас бере участь 105 учасників з усіх регіонів України, окрім Луганської і Донецької областей та автономної республіки Крим. Також паралельно відбувається фестиваль народної творчості. З самого ранку і до вечора буде проходити фестиваль народних колективів, які теж представлені з усіх куточків України", — говорить керівниця проєкту "Сорочинський ярмарок" Світлана Свищева.

Також під час ярмарку збирають гроші на потреби ЗСУ, їх передадуть 103-ій бригади ТрО. Ярмаркуватимуть у Львові чотири дні — до 27 серпня.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися