Польща не дозволить торгувати зерном  з України: різка заява від прем'єра
Україна

Польща не дозволить торгувати зерном з України: різка заява від прем'єра

12 вересня 2023, 15:23
0
0
Сподобалось?
0

Польща продовжить заборону на імпорт зерна з України після її закінчення 15 вересня. Заборона продовжить діяти в країні, незважаючи на те, яке рішення ухвалить Європейський Союз (ЄС).

Про це заявив прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький у своєму зверненні. "Польща не дозволить українському зерну нас заполонити. Незалежно від того, яким буде рішення брюссельських чиновників, ми не відкриємо наших кордонів", – сказав він.

Моравецький нагадав, що Польща прийняла мільйони біженців з України, але "коли потрібно захистити власні інтереси, уряд захищатиме польське". Так, політик підтвердив намір польського уряду продовжити заборону на імпорт українського зерна.

Нагадаємо, Польща заборонила імпорт зерна та інших агропродовольств з України ще 15 квітня. Незабаром заборона на українське зерно, поширилася й на транзит через країну.

У травні Євросоюз дозволив 5 країнам, які межують з Україною, ввести заборону на продаж української пшениці, кукурудзи, ріпаку та насіння соняшнику на внутрішньому ринку до середини вересня.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися