В Києві лікар «погорів» на хабарі:  вимагав 6 тисяч доларів за операцію і догляд
Україна

В Києві лікар «погорів» на хабарі: вимагав 6 тисяч доларів за операцію і догляд

20 вересня 2023, 12:10
0
0
Сподобалось?
0

В Києві завідувач відділення вимагав у родичів пацієнта шість тисяч доларів за проведену операцію з видалення пухлини та належний медичний догляд після неї.

Наразі за скоєння злочину столичному лікарю повідомлено про підозру.

Про це повідомили на сторінці Поліції Києва у Facebook.

"У ході реалізації оперативної інформації слідчі під процесуальним керівництвом Шевченківської окружної прокуратури міста Києва та за оперативного супроводження співробітників Служби безпеки України викрили лікаря на отриманні неправомірної вигоди", — повідомляється на сторінці Поліції Києва у Facebook.

Слідчі встановили, що завідувач відділу відновної урології однієї зі столичних клінік вимагав від родичів пацієнта гроші за проведену операцію.

"В середині серпня поточного року до медичної установи звернувся чоловік з показаннями на планову операцію з видалення пухлини. 

Після проведеного хірургічного втручання лікар почав вимагати від родички пацієнта надати йому 6000 доларів США за надану медичну допомогу та подальше забезпечення належного післяопераційного лікування. 

У випадку, якщо жінка не надасть кошти, її батько буде позбавлений кваліфікованого медичного догляду", — повідомив начальник Шевченківського управління поліції Ігор Падюк.

Правоохоронці вже затримали посадовця. Йому загрожує чималий строк позбавлення волі.

"За даним фактом слідчим відділом Шевченківського управління поліції розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 - прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна", — повідомляється у дописі.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися