«Горілку та ром – за бюджетні кошти», - скандал із міцним алкоголем в кінотеатрах Києва
Україна

«Горілку та ром – за бюджетні кошти», - скандал із міцним алкоголем в кінотеатрах Києва

17 жовтня 2023, 11:30
0
0
Сподобалось?
0

Комунальне підприємство "Київській культурний кластер" міської держадміністрації закупило міцного алкоголю на 97 999 гривень.

Джерело: Prozorro

Оголосили тендер 9 жовтня. Його виграла ТОВ "Приват Алко-Трейдінг", яка має поставити 157 штук алкогольних напоїв. Зробити це мають до 31 грудня. Окрім цього Київській культурний кластер провів тендер на закупівлю 2400 штук солодового пива 0,5 в алюмінієвих бляшанках за 99 120 гривень та 460 штук вина за 95 292 гривень.

Віскі – лише для кіноглядачів

КМДА відреагувала на скандальний алкотендер: міська влада зазначає, що закупівля алкогольних напоїв здійснюється для барів у комунальних кінотеатрах і на все є ліцензія

Столична влада відреагувала на скандал з тендером на закупівлю алкоголю комунальним підприємством КМДА "Київський культурний кластер". Повідомляється, що закупівля здійснюється для чотирьох барів у семи столичних кластерах.

Про це 16 жовтня повідомила пресслужба Київської міської державної адміністрації у Telegram.

Нагадаємо, за бюджетні кошти комунальному підприємству "Київський культурний кластер", яке підпорядковується КМДА, почали закупляти алкоголь та поповнювати бар – наразі закуповують горілку, віскі та ром.

"Закупівля здійснюється за кошти комунального підприємства для ведення господарської діяльності, на яку є ліцензія. Бюджетні кошти не залучаються. Це звичайна процедура придбання товарів, необхідних для ведення господарської діяльності підприємства, яка, для забезпечення відкритості, проводиться через електронну систему закупівель", – йдеться у повідомленні.

У КМДА зазначили, що у структурі підприємства наразі діє 7 кластерів, з яких у чотирьох барах, що працюють при комунальних кінотеатрах "Краків", "Лейпциг", "Флоренція" та "Імені Т.Г. Шевченка", здійснюється продаж алкогольних напоїв у межах офіційного ліцензування.

"Алкогольні напої закуповують винятково для зазначених закладів і лише для сервісного обслуговування відвідувачів", – зазначили у КМДА.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися