Історія появи та рецепт коктейлю «Кривава Мері»
Україна

Історія появи та рецепт коктейлю «Кривава Мері»

28 лютого, 16:25
0
0
Сподобалось?
0

Вважається, що знаменитий коктейль із горілки та томатного соку вигадав французький бармен Фернан Петьо.

Століття тому він працював у популярному паризькому закладі "Геррі", що процвітає дотепер. Щодо походження назви є кілька версій.

Одна з них – що Петьо був закоханий у танцівницю Мері, яка працювала в кабаре з дивною назвою "Відро з кров'ю". Тож у момент приготування нового коктейлю і виникла ідея про "Криваву Мері".

Інгредієнти:

  • томатний сік - 150 мл
  • горілка - 40 мл
  • гострий соус табаско – кілька крапель
  • вустерський соус (якщо є) – кілька крапель
  • дрібка солі та чорного перцю
  • стебло селери для прикрашання
  • лимон - 20 мл
  • сіль
  • чорний мелений перець
  • лід

Приготування:

1. Томатний сік наливаємо до ємності для змішування, додаємо горілку, лимонний сік, кілька крапель соусів табаско та вустерського, солимо за смаком та перчимо. Добре перемішуємо суміш.

2.  Кладемо до склянки кілька кубиків льоду і наливаємо до неї готовий коктейль. Для прикрашання коктейлю використовуємо стебло селери та скибку лимона.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися