Українець став керівником Марсіанської станції
Україна

Українець став керівником Марсіанської станції

20 листопада 2023, 13:23
0
0
Сподобалось?
0

Український інженер Сергій Якимов став керівником Марсіанської пустельної дослідницької станції в американському штаті Юта. Тут проводять геологічні та соціальні дослідження, симулюючи можливе життя астронавтів на поверхні Червоної планети.

Про це повідомляє видання “Голос Америки”.

Марсіанська пустельна дослідницька станція створена громадською організацією – "Марсіанським товариством", яке фінансується різними донорами. Серед них мільярдери Джеф Безос та Ілон Маск.

Що відбувається на станції

“Ми приймаємо різні групи з усього світу, які проводять експерименти або тестують обладнання. Геологія навколишньої пустелі близька до геології Марса наскільки це можливо", - розповів виданню Сергій Якимов.

Ротація дослідницьких груп триває від двох тижнів. Вони живуть у спеціальних модулях. Харчуються овочами і фруктами з "марсіанської" теплиці. Назовні виходять лише у скафандрах.

Сергій також був учасником кількох таких експедицій. Каже, що найважче в ізоляції впоратись з нудьгою. За 20 років було проведено багато досліджень із взаємодії людей в таких умовах.

Хто такий Сергій Якимов

Сергій Якимов закінчив Київський політехнічний інститут за спеціальністю "системи керування літальними апаратами".

Вісім років тому його відібрали у сотню претендентів для майбутнього польоту на Червону планету. Цю місію організовувала компанія з Нідерландів Mars One. Коли ж вона збанкрутувала, Сергій своєї мрії не покинув.

Наступним етапом у своїй кар'єрі Сергій бачить роботу в НАСА - у Космічному центрі в Г'юстоні, який, зокрема, займається підготовкою астронавтів. Але для цього йому спершу потрібно отримати громадянство США.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися