Війна в Україні може перерости в Третю світову,  – Зеленський
Україна

Війна в Україні може перерости в Третю світову, – Зеленський

21 листопада 2023, 11:19
0
0
Сподобалось?
0

Повномасштабне вторгнення росії в Україну може перерости у Третю світову війну. Таку думку висловив президент Володимир Зеленський. При цьому глава держави назвав дві країни, які здатні зупинити путіна.

Володимир Зеленський звинуватив путіна в тому, що той "розпалює багаття" по всьому світу, які ризикують вийти з-під контролю.

 Про це він сказав в інтерв'ю The Sun.

Ідея росії полягає у тому, щоб почати ще один конфлікт

Кривава війна, влаштована в Ізраїлі внаслідок жовтневої атаки терористів ХАМАС, була "дійсно великим бажанням" росії. Глава держави також звинуватив Кремль у розпалюванні напруженості на Балканах.

"Ми думаємо, що вони зараз готуються на Балканах, роблять нові кроки. І ми думаємо, що вони намагаються підготувати або навіть навчити деяких людей", – сказав Зеленський.

За його словами, ідея росії полягає у тому, щоб почати ще один конфлікт і не керувати ним і не намагатися його зупинити.

Зеленський заявив, що Україна перебуває в центрі глобальних ризиків Третьої світової війни.

"І я дійсно думаю, що росія буде тиснути доти, доки Сполучені Штати та Китай разом не скажуть їм дуже, дуже серйозно, щоб вони забиралися з (нашої) території", – додав глава держави.

Він зауважив, що війна в Ізраїлі відвернула увагу світової громадськості від України, що "не сприяє" боротьбі з Росією. Український лідер також підкреслив зв'язки Москви з прихильниками ХАМАС в Ірані. Ця країна посилює військові зусилля росії, постачаючи дрони-камікадзе.

Україна має залишатися в центрі уваги світу

Тим часом президент Польщі Анджей Дуда вважає, що від долі України залежить якою буде безпекова ситуація в Європі.

"Якщо росію не перемогти, вона нападатиме знову", – таку думку висловив Анджей Дуда під час спільної пресконференції з президентом Фінляндії, який прибув до країни з дводенним візитом.

"Ми не сумніваємося, що сьогодні Україна є місцем, де на карту поставлено долю безпеки Польщі", – зазначив Дуда.

Міністр оборони Естонії Ханно Певкуру понеділок під час візиту до Канди заявив, що Україна має залишатися в центрі уваги світу, а воєнні злочини Росії не можна забувати. Спільні можливості союзників України набагато перевищують можливості РФ, і тому Росію можна перемогти. Про він заявив під час візиту до Канади, де він брав участь у форумі Halifax International Security, повідомляє естонське видання ERR.

"Прихильники України мають у своїх руках політичну, економічну та військову силу, яка значно перевищує ту, що є в розпорядженні Росії – якщо ми правильно її використаємо, ми зможемо перемогти агресора", – зазначив Певкур.

Він також наголосив на необхідності інвестувати у війська, військовий потенціал, запаси та оборонно-промисловий потенціал.

"Якщо виникне необхідність, нам доведеться почати захищати Альянс, незалежно від того, готові ми чи ні – в останньому випадку, однак, нам доведеться заплатити набагато вищу ціну на полі бою. Цей ризик пом'якшується добре оснащеними, придатними до виконання і випробуваними оборонними планами і високим рівнем оборонної готовності, який, у свою чергу, може бути забезпечений лише за рахунок збільшення інвестицій в оборону в Альянсі. Естонія подає дуже гарний приклад", – резюмував Певкур.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися